FOTO: DRosca Photos
FOTO: DRosca Photos

Cea mai curată apă din lume se găsește la noi în țară. Chiar în Dâmbovița. În Munții Bucegi există șapte izvoare care au uimit o lume întreagă prin puritatea lor, potrivit cercetărilor din ultimii ani.

Între lacurile Bolboci și Scropoasa, mai precis la cota 1.300, există șapte izvoare denumite personajele principale a mai multor legende, care circulă în lumea întreagă. Se pare că Munții Bucegi se aseamănă unor coperți de carte care ascund o poveste pe care românii nu au citit-o încă.

Cascada 7 izvoare se scurge de pe o stâncă impunătoare, transformându-se într-un covor de apă, la poalele muntelui. Oamenii din acea zonă încă mai povestesc cum au aflat de la antecesori, că de aici se alimentau cu apă dacii, debordând mai apoi de energie.

Primul studiu, la care a fost supus personajul nostru principal, Cascada 7 izvoare, a avut loc în anul 1927, iar rezultatele au indicat o calitate a apei extrem de ridicată. Nivelul de bacterii era aproape de zero, asemeni cantității de azotați.

Anii au trecut și au cercetat-o și alții, neîncrezători din fire, iar toți au hotărât, după rezultatele opținute, să o numească “Zona Nemuririi”.

Cercetătorii încă susțin că această apă uimește prin puritatea ei, iar motivul ar putea fi prezența unui câmp magnetic în zonă, care nu permite impurităților să o cotropească.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REALITATEADEDAMBOVITA.NET pe FACEBOOK

Articolul precedentDâmbovița. A crescut numărul salariaților în 2018 față de 2017
Articolul următorDâmbovița, printre județele cu cei mai puțini kilometri de drumuri de pământ