O nouă atenționare de tip Cod galben a fost emisă de meteorologi. Codul este valabil pentru ziua de 26 august și vizează manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Atenționarea de furtună (cod galben) este valabilă în intervalul orar 14.00-22.00 al zilei de 26 august. În județul Dâmbovița, doar zona montană înaltă va intra sub incidența acestei atenționări.

Conform ANM:

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
   COD GALBEN
Interval de valabilitate: 26 august, ora 14 – 26 august, ora 22
Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuat


În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, intensificări ale vântului, cu rafale în general de 55 – 70 km/h, iar temporar 80 – 90 km/h, vijelii, frecvente descărcări electrice și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 50…60 l/mp.

Notă: Disconfortul termic se va menține ridicat în după-amiaza zilei de luni (26 august) cu precădere în regiunile sudice și sud-estice, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unităţi, iar temperaturile maxime se vor situa între 33 și 36 de grade. 

Sursameteoromania.ro

La Târgoviște, conform prognozei meteo, temperatura maximă a zilei (26 august) va atinge valoarea de 32 de grade Celsius. Deasemnea este preconizat un cer parțial noros, dar cantitățile de precipitații (conform prognozei) vor fi zero.