Caravana SMURD, un proiect al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, lansat în 2016 și operat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, ajunge în Dâmbovița.În zilele de 26-27 octombrie pompierii implicați în proiect vor fi prezenți la Găești și Fieni, ira cei intereasți vor avea ocazia de a beneficia de cursuri de prim ajutor și de prevenție,oferite gratuit de cei de la ISU.

Caravana SMURD „Fii pregătit!”,în cei trei ani de la lansare, a parcurs peste 57.000 de kilometri și a ajuns în peste 150 de localități.Mai mult de 1.200 de voluntari, paramedici și formatori ISU au participat activ la instruirea a peste 31.000 de persoane.

„Caravana SMURD ,,Fii pregătit!” vine sâmbătă, 26 octombrie, în Găești (Parcul Central) și duminică, 27 octombrie, în Fieni (Parcul Central).

Sâmbătă, în intervalul orar 9:00 – 16:00, și duminică, în intervalul orar 9:00 – 16:00, personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Basarab I” al județului Dâmbovița va organiza cursuri de prim ajutor și de prevenție. Acestea vor include tehnicile de prim ajutor în situații de urgență și modul în care ne putem pregăti pentru a face față dezastrelor naturale care pot afecta România – cutremure, inundații, incendii etc.”

Caravana SMURD constă într-un centru mobil de pregătire a populației și a personalului de intervenție dotat cu o sală de școlarizare, având o capacitate de 40 de locuri, și un laborator de examinare pentru personalul calificat, precum și cu echipamente medicale și de prim ajutor, inclusiv manechine de resuscitare și simulatoare menite să asigure instruirea cât mai eficientă a cursanților  în tehnicile de acordare a primului ajutor.

Articolul precedentSorana Cîrstea face din nou senzație pe internet. Sportiva târgovișteană a strâns mii de aprecieri cu o nouă fotografie
Articolul următorFacilități electronice de la ANAF. Vezi cum poți să eviți stresul „hârțogăriei” excesive