17 iulie nu mai este ultima zi pentru recenzarea populației, după ce Comisia Centrală pentru Recensământul Populației și Locuințelor a prelungit termenul cu o săptămână!

Astfel, cu o rată de recenzare de 83%, termenul limită este acum 24 iulie.

În acest sens, preşedintele Institutului Naţional de Statistică, Tudorel Andrei, a declarat că, pe lângă recenzarea din uşă în uşă, s-a decis înfiinţarea unor puncte fixe, deoarece s-a constatat că există un interes foarte mare din partea populaţiei. ”În ultimele zile, după introducerea punctelor fixe, a existat o participare mult mai largă, am avut o medie de 250.000 de persoane recenzate pe zi”, a spus acesta.

Cele mai ridicate rate de recenzare sunt în judeţele Botoşani – 100%, unde recenzarea s-a încheiat, Vrancea – 99,9% şi Bistriţa-Năsăud 97,2%, potrivit datelor publicate de Agerpres.

La polul opus se află municipiul Bucureşti, cu 55,4%, şi judeţele Timiş – 65,8% şi Ilfov – 70,4%.

Amenda pentru persoanele care nu vor fi recenzate este între 1.000 şi 3.000 de lei, tocmai de aceea cei care nu au reușit până acum să facă acest lucru ai au la dispoziție încă o săptămână.

De datele ce reies din acest recensământ depinde și accesarea de fonduri pentru fiecare localitate în parte, știut fiind că un criteriu important la fondurile europene îl reprezintă și numărul de locuitori.

Autoritățile centrale analizează și situația de a se prelungi termenul strict pe localitățile cu recenzare redusă.

Ultimele raportări statistice, din luna iulie 2022, atestă că, până la acest moment, județul Dâmbovița se clasează pe locul 10 în țară, cu 93,2% persoane recenzate (procent în care sunt incluse atât persoanele care s-au autorecenzat, cât și cele cărora le-au fost colectate datele pe teren).

Prefectul județului Dâmbovița, Claudia Gilia, a făcut un apel către toate primăriile ”de a utiliza această perioadă de prelungire a recensământului pentru a finaliza cu succes și această etapă de colectare a datelor”.

Cetățenii dâmbovițeni se pot recenza și la  punctele fixe de recenzare aflate în următoarele orașe:

Târgoviște – trei puncte (Centrul de informare și promovare turistică – Piața Tricolorului; Sediul UJIR- fostul sediu al Băncii Transilvania; Primăria Municipiului Târgoviște, Corpul B, Registratură);

Moreni – două puncte (la sediul primăriei);

Băleni, Ciocănești, Crevedia, Dragodana, Nucet, Niculești și Perșinari – câte un  punct  (la sediile primăriilor);

Cojasca – trei puncte (sediul primăriei).

Programul în aceste puncte fixe este următorul:

Luni – vineri  09.00-19.00

Sâmbătă – duminică

09.00-13.00

Centrele fixe de recenzare din toată țara se găsesc la următorul link:

https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1_YCYO1TKq1I9DvEMqNEE1C75sEhuylU&ll=45.46389493673388%2C24.87869049919773&z=8

 

Sursa: Realitatea de Dambovita

Articolul precedentO șoferiță a pierdut controlul volanului și s-a izbit violent de un copac, pe Valea Dâmboviței
Articolul următorÎncep înscrierile la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului. Care sunt documentele necesare și cine poate participa la examen