CNS Cartel Alfa a anunțat un miting de protest la Târgoviște, pentru joi, 30 mai 2019. Sindicaliștii, din mai multe filiale ale CNS Cartel Alfa, vin să își susțină colegii de la SC Electroaparataj Târgoviște, aflați în grevă de aproape o lună, dar  au și alte revendicări, ce vizează clasa politică și recentele alegeri, în care Dispora nu a putut să voteze.

Foto– Grevă sindicaliști SC Electroaparataj Târgoviște

Cei aproximativ 100 de salariați ai SC Electroapartaj Târgoviște sunt în grevă de aproximativ o lună (30 aprilie), având revendicări de natură salarială, patronatul nefiind dispus să le soluționeze. Cei aproximativ 100 de greviști, membri ai Sindicatului „Valahia” din Târgoviște (CNS „Cartel Alfa”), vor avea parte de o susținere mai amplă, în demersul lor. (amănunte despre grevă aici www.realitateadedambovita.net)

Joi, 30 mai 2019, în „Piața Tricolurului”, din Târgoviște, Cartel Alfa organizează un miting de protest, de amploare, după cum este anunțat printr-un comunicat de presă.

Comunicat

Obiectivul actiunii publice :

  1. Sustinerea salariatilor SC Electroaparataj SA, aflati in greva generala din 30 aprilie;
  2. Protestam pentru lipsa de norme juridice din sectorul privat ce duce la un tratament discriminatoriu pentru salariatii din privat , comparativ cu salariatii din sectorul bugetar, in lipsa mecanismelor de negociere colectiva, blocate prin Legea nr. 62 / 2011 – Legea Dialogului Social;
  3. Protestam pentru a atrage atenția decidenților politici și instituțiilor de control ale statului asupra legislației din România care este extrem de permisivă cu interesele firmelor offshore, în detrimentul interesului statului român.
  4. Protestam pentru a atrage atentia clasei politice ca Romania nu trebuie sa ramana o tara a muncii ieftine, din care se emigreaza masiv pentru o sansa la o viata decenta;
  5. Protestam pentru a ne apara dreptul de asocierea în sindicat și acțiune colectivă, fara ingradiri  instituite prin lege ;
  6. Cerem parlamentarilor români să revizuiască de urgență cadrul legislativ existent cu privire la Legea dialogului social precum și normele juridice incidente în activitatea firmelor offshore.
  7. Protestam pentru a transmite politicienilor ca nu suntem deacord cu privilegiile instituite pentru ei, prin legi speciale ;
  8. Protestam pentru faptul ca salariul minim din Romania este foarte mic, taxele sociale platite de salariati sunt foarte mari si nu poate asigura un minim de viata decenta
  9. Protestam pentru faptul ca ne-am simtit umiliti atunci cand cetatenii romani din diaspora nu si-au putut exercita dreptul de vot garantat de Constitutia Romaniei , iar autoritatile nu au facut nimic pentru a rezolva aceasta problema.

La această actiune vor participa cca. 150 de persoane , salariati ai SC Electroaparataj Targoviste si colegi din filialele CNS Cartel Alfa din tara si din Bucuresti.”

Se precizează în comunicatul de presă.

Inițial, punctul 9 din lista de obiective, cel legat de votul din Diaspora, din data de 26 mai, nu făcea parte din lista de obiective precizate pentru protest. Acesta a fost adăugat după evenimentele din ziua votului.

Sindicatul Valahia a lansat și un apel public către oricine vrea să îi susțină pe cei de la Electroaparatj Târgoviște în demersul lor. Apelul a fost făcut prin intermediul paginii de facebook.

Foto– captură pagină facebook,Sindicatul Valahia

„Între orele 12,00-14,00, miting de protest în fața Prefecturii Dâmbovița. 
În măsura în care puteți, vă rog să fiți alături de colegii nostrii de la Electroaparataj SA Târgoviște, aflați în grevă de o lună! 
CNS Cartel ALFA va fi în piață alături de ei!
Nicolae Dragodanescu”

Se precizează în acest apel.

Articolul precedentO parte din patrimoniul actriţei Stela Popescu, scos la licitaţie. Aceasta deținea și „Iarnă la Târgovişte”
Articolul următorSenatorul de Dâmbovița, Titus Corlățean, propus vicepremier, de colegii din PSD