Deţinătorii drepturilor tv şi LPF desemnează la finalul fiecărei etape, cei mai buni jucători. Chindia are doi jucători în echipa ideală a ultimei etape.

PORTAR
Cătălin Căbuz (Viitorul / 23 de ani / 13 jocuri) – Pe lângă alte câteva intervenţii bune, a apărat al doilea penalty în acest sezon. Prinde pentru a treia oară echipa etapei.
FUNDAŞI
Ionuţ Larie (Gaz Metan / 32 de ani / 15 jocuri) – A fost ca un stâlp în faţa atacanţilor adverşi. El şi Marius Constantin formează unul dintre cele mai solide cupluri de fundaşi centrali din campionat.
Gabriel Tamaş (Astra / 36 de ani / 9 jocuri) – Prezenţa experimentatului fundaş în centrul defensivei giurgiugenilor dă siguranţă echipei, formaţia antrenată de Bogdan Andone bifând al doilea meci consecutiv fără gol încasat.

Mihai Leca (Chindia / 27 de ani / 13 jocuri) – Titularizat pentru a 12-a oară în acest sezon, a făcut un meci foarte bun, reuşind să blocheze multe dintre atacurile adversarilor.
MIJLOCAŞI
Florin Achim (Academica / 28 de ani / 11 jocuri) – A marcat singurul gol al meciului cu Poli Iaşi, prin care ilfovenii au bifat primul succes din istorie în CASA Liga 1 pe cocheta arenă din Clinceni.
Ovidiu Bic (Chindia / 25 de ani / 14 jocuri) – A recuperat multe mingi la centrul terenului. În plus, a marcat pentru a doua oară în ediţia curentă. S-a impus ca om de bază în sistemul gândit de Viorel Moldovan.
Ovidiu Popescu (FCSB / 25 de ani / 14 jocuri) – Prestaţia de pe „Municipalul” din Botoşani, meci în care a depus un efort fantastic pe toată durata partidei, demonstrează că trece prin cea mai bună perioadă din carieră. S-a aflat la al 100-lea joc în principala competiţie internă.
Darius Olaru (Gaz Metan / 21 de ani / 16 jocuri) – A fost din nou decisiv pentru medieşeni. Prin golul marcat de tânărul mijlocaş, elevii lui Edward Iordănescu s-au apropiat la doar două puncte de podium.
ATACANŢI
Florin Tănase (FCSB / 24 de ani / 13 jocuri) – A fost decarul care a limpezit jocul bucureştenilor, din pasele sale pornind majoritatea acţiunilor ofensive. Merită apreciat şi ajutorul dat colegilor pe faza defensivă.

Denis Alibec (Astra / 28 de ani / 10 jocuri) – Şi-a arătat din nou calităţile tehnice deosebite. A marcat pentru a patra oară în ediţia curentă, în care mai are şi cinci pase decisive.
Florinel Coman (FCSB / 21 de ani / 13 jocuri) – Şi-a trecut în cont a şaptea reuşită din sezonul actual şi a ajuns la 27 de goluri şi 17 pase decisive în 112 jocuri disputate pe prima scenă din România.
ANTRENORUL ETAPEI
Bogdan Vintilă (FCSB / 47 de ani) – A bifat al nouălea meci la rând fără înfrângere, stabilind recordul de invincibilitate din acest sezon. Dintre cele nouă partide, cinci s-au încheiat cu victorii pe teren advers!
Rezultatele etapei a 16-a:
AFC Astra Giurgiu – FC Voluntari                  1-0 (Alibec)
AFC Hermannstadt – FC Viitorul                    1-1 (Debeljuh / Achim)
Academica Clinceni – CSM Politehnica Iaşi     1-0 (Achim)
Chindia Târgovişte – Universitatea Craiova    1-1 (Bic / Cicâldău)
FC Botoşani – FCSB                                      0-2 (Coman, Gnohere)
Sepsi OSK Sf Gheorghe – Gaz Metan Mediaş   0-1 (Olaru)
FC Dinamo 1948 – CFR 1907 Cluj                  0-0
Articolul precedent„Salvați cabana Leoata”- proiect abandonat de Asociația „Om pe munte”. Donațiile strânse vor fi returnate
Articolul următorLotul final pentru preliminariile EURO U21 2021. Aioani prinde lotul final