Consiliul Local Municipal Târgoviște a aprobat „întocmirea documentației tehnico-economice, modernizare și reconversie funcțională a imobilului casa de Cultură a Sindicatelor în Centru Cultural Multifuncțional”. Cu alte cuvinte a fost făcut primul pas spre expropierea imobilului, ce are o situație juridică complicată, la momentul actual.

Foto– Casa de Cultură a Sindicatelor Târgoviște

Așa cum se precizează în motivarea  proiectului de hotărâre aprobat de consilierii târgoviștenii (27.06.2019):

Hotărâre CLM Târgoviște (27.06.2019)

„Pentru declanșarea procedurilor prevăzute de legea 255/2010, privind expropierea pentru cauză de utilitate publică, necesară realizării unor obiective de interes național, județean și local, este necesară întocmirea unei documentații tehnico-economice, care să stabilească indicatorii tehnico economici, ai lucrărilor de interes local, ce vor fi aprobați de Consiliul Local, iar ulterior lucrările să fie declarate de interes public,urmând ca foștii proietari să fie despăgubiți în condițiile legii.”

Practic, după întocmirea documentației tehnico-economice, va fi aprobată expropierea imobilului, acesta urmând a fi trecut în patrimoniul Primăriei Târgoviște, iar despăgubirea, către propietari, va fi acordată la momentul în care instanțele vor stabili cine sunt aceștia.

La momentul actual, situația litigioasă a Casei de Cultură a Sindicatelor este foarte complicată. Imobilul este în administratrea:

ASOCIATIEI NATIONALE A CASELOR DE CULTURÃ ALE SINDICATELOR DIN ROMÂNIA (A.N.C.C.S.R.), care este o asociaţie cu activitate social – culturală, nonguvernamentalã, nonpofrit, profesionalã cu un caracter profund civic, constituitã de:

  • CONFEDERAŢIA NAŢIONALÃ A SINDICATELOR LIBERE DIN ROMÂNIA – FRÃŢIA,
  • CONFEDERAŢIA NAŢIONALÃ A SINDICALÃ “CARTEL ALFA”,
  • CONFEDERAŢIA NAŢIONALÃ A SINDICATELOR DEMOCRATICE DIN ROMÂNIA,
  • BLOCUL NAŢIONAL SINDICAL

Așadar nu este doar un proprietar, care poate despăgubit, sindicatele disputându-și dreptul de proprietate de câteva decenii, asupra acestui imobil.

Hotărâre CJ Dâmbovița, 17.02.2016

De remarcat este și faptul că, din 2016, între Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgoviște și Consiliul Județean Dâmbovița există un acord de asociere (valabil pentru 30 de ani) în care se prevede același lucru, la capitolul intenții. Adică renovarea și reabilitarea imobilului, de această dată cu ajutorul CJ Dâmbovița, instituție ce practic devine coproprietar. Hotârîrea de asociere, din 17 februarie 2016, nu a schimbat însă nimic, aceasta neapărând decât ca semnată de autoritatea județeană nu și de reprezentanții Casei de Cultură a Sindicatelor din Târgoviște. Clădirea a continuat să se degradeze continuu.

Articolul precedentFOTO O pătrundere pe constrans s-a soldat cu două victime
Articolul următorAu fost stabilite adversarele echipelor româneşti în primele tururi ale cupelor europene la volei feminin şi masculin