Revin ploiele si furtunile, și în judetul Dâmbovița. Meteorologii au emis o avertizare de tip cod galben de instabilitate atmosferică ce este valabil pentru intervalul 9-10 iunie. Avertizarea cuprinde și nordul județului Dâmbovița (zona montană).

Specialiștii de la ANM au transmis o avertizare meteorologică ce intră în vigoare în dimineața zilei de 9 iunie:

Interval de valabilitate: 09 iunie, ora 09:30 – 12 iunie, ora 09:00
Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică
Zone afectate: conform textului

În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, în cursul zilei de marți (9 iunie) îndeosebi în regiunile intracarpatice și la munte, în noaptea de marți spre miercuri (9/10 iunie) în sud-vest, iar miercuri și joi (10 și 11 iunie) în cea mai mare parte a țării. Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp, iar pe arii restrânse 30 l/mp.

Notă: Gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat până la finalul săptămânii în majoritatea regiunilor.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

Interval de valabilitate: 09 iunie, ora 12:00 – 10 iunie, ora 10:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
Zone afectate: conform textului și hărții

În Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, vestul Olteniei, precum și în zonele montane, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelii, grindină și averse ce vor avea și caracter torențial. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Au precizat cei de la ANM.

În județul Dâmbovița, ploile nu vor lipsi din peisajul cotidian, o vreme îndelungată. Începând din data de 9 iunie aversel,e însoțite de furtuni cu fulgere, vor fi semnalate, mai întâi izolat iar mai apoi generalizat în tot județul. La Târgoviște, spre exemplu, perioada de vreme instabilă va fi extrem de lungă confom previziunilor meteorologilor. Astfel că, în perioada 10-18 iunie, se vor semnala averse însemnate și furtuni, în fiecare zi. Temperaturile vor fi însă cele specifice acestei perioade, astfel ca maximele se vor încadra între 23-27 de grade Celsius, la Târgoviște. În sudul județului sunt așteptate și temperaturi de peste 30 de grade Celsius, în perioada care urmează.

Articolul precedentMinoră de 15 ani căutată de familie. Fata a plecat, în data de 7 iunie, de acasă
Articolul următorÎncă 145 de cazuri noi de coronavirus, la nivel național. Trei sunt în Dâmbovița (total 321 de cazuri)