Meteorologii au anunțat o schimbare radicală a vremii, în următoarele zile. În zona montană se vor simți primele schimbări. În noaptea de 22-23 decembrie este atenționare de cod galben de vânt și în zona montană din Dâmbovița.

Conform celei mai recente informări venite din partea specialiștilor de la ANM:

Fenomene vizate: precipitații în general moderate cantitativ, predominant ninsori la munte, intensificări ale vântului
Interval de valabilitate: 22 decembrie, ora 20:00 – 24 decembrie, ora 20:00

Imagine


În intervalul menționat, va ploua temporar în cea mai mare parte a țării. Ploile vor fi mai frecvente în vest, nord-vest și centru unde local, îndeosebi în zonele de deal, se vor cumula cantități de apă ce vor depăși 20…30 l/mp. Din noaptea de luni spre marți (23/24 decembrie) în Maramureș și Transilvania și trecător în nordul Moldovei și Dealurile Crișanei se vor semnala și precipitații mixte.
     Vântul va avea intensificări locale și temporare în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari (în general de 55…60 km/h) în regiunile sud-vestice și pe spații mai restrânse în centrul teritoriului, iar în noaptea de duminică spre luni cu precădere pe litoral și în bazinul vestic al Mării Negre.
      În zonele montane, treptat, începând din seara de luni, 23 decembrie, vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă, mai consistent în Munții Banatului și vestul Carpaților Meridionali. În special pe creste, vor fi rafale ale vântului de peste 80…90 km/h, ninsoarea va fi viscolită, iar temporar vizibilitatea va fi redusă.

A fost emisă și o atenționare de tip Cod Galben de vânt, după cum urmează:

Valabil de la : 22-12-2019 ora 20:00 până la : 23-12-2019 ora 2:00

In zona : Județul Argeş: zona de munte de peste cota 1800 m;
Județul Prahova: zona de munte de peste cota 1800 m;
Județul Dâmboviţa: zona de munte de peste cota 1800 m;

Se vor semnala : intensificări ale vântului care la rafală vor atinge viteze în general de 90 – 100 km/h