Avertizările de tip cod galben de vânt și viscol au fost extinse de meteorologi. Două avertizări consecutive, valabile în intervalul 27-29 februarie, vizează și nordul județului Dâmbovița (zona montană, din Bucegi).

Conform celor de la ANM, prima avertizare de tip cod galben a intret in vigoare la ora 11.00, a zilei de 27 februarie:

Imagine

Interval de valabilitate: 27 februarie, ora 11:00 – 27 februarie, ora 22:00
Zone și fenomene vizate: local la munte, îndeosebi în zona înaltă – intensificări ale vântului și viscol; ninsori în general moderate cantitativ

Pe parcursul zilei de joi (27 februarie), mai ales la altitudini mari, în Carpații Meridionali și de Curbură, vântul va avea intensificări cu rafale de 70….100 km/h, va ninge și va fi viscol. Local, îndeosebi în Carpații Orientali, ninsorile vor fi în general moderate cantitativ și se va depune strat de zăpadă mai consistent.

Cea de-a doua avertizare de tip cod galben de vânt intră în vigoare la ora 9.00, a zilei de 28 februarie.

Imagine

Sursa hartă -meteoromania.ro

Interval de valabilitate: 28 februarie, ora 09:00 – 29 februarie, ora 11:00
Zone și fenomene vizate: local la munte, îndeosebi în zona înaltă – intensificări ale vântului și viscol; ninsori în general moderate cantitativ

În Carpații Occidentali, Meridionali și de Curbură local va ninge în general moderat cantitativ și se va depune strat mai consistent de zăpadă. Îndeosebi în zona montană înaltă vântul se va intensifica treptat și va fi viscol. Vor fi viteze în general de 70….80 km/h, pe parcursul zilei de vineri (28 februarie), apoi de 90…100 km/h. Notă: Trecător ninsori vor fi și în vest și în centru, dar în general slabe cantitativ.