Atenționările de tip cod galben au „curs în valuri”, în aceste zile. Și în dimineața zilei de 18 noiembrie, specialiștii de la ANM au emis mai multe atenționări de tip Nowcastig, ce vizează 11 județe. Atenționările sunt de tip Cod galben de vânt, în 10 județe, iar una este de tip Cod galben de ceață (județul Harghita). În Dâmbovița, Codul galben de vânt este valabil până la ora 12.00, dar doar în zona de munte.

Imagine

Imagine cu un caracter ilustrativ

Conform ANM, atenționările Nowcastig de tip Cod galben de vânt au intrat în vigoare în această dimineață, începând cu ora 6.00 și sunt valabile până la ora 12.00.

Valabil de la : 18-11-2019 ora 6:00 până la : 18-11-2019 ora 12:00

In zona : Județul Argeş: zona de munte de peste cota 1800 m;
Județul Prahova: zona de munte de peste cota 1800 m;
Județul Dâmboviţa: zona de munte de peste cota 1800 m;

Se vor semnala : intensificări ale vântului, temporar cu viteze la rafală de 90…110 km/h

Precizează cei de la ANM (meteoromania.ro). În afara celor trei județe amintite anterior, Codul galben de vânt mai este valabil și pentru județele Caraș-Severin, Timiș, Hunedoara, Gorj, Vâlcea, Sibiu și Brașov.

În județul Dâmbovița, vremea va fi una închisă, pe parcursul zilei de 18 noiembrie, cu temperaturi maxime diurne ce nu vor depăși 13 grade celsius. Ceața va fi o prezență constantă, pe parcursul acestei zile (18 noiembrie), iar șansele de precipitații sunt reduse. La Târgoviște rafalale de vânt vor ajunge la valori de 38-40 km/h, pe parcursul acestei zile.

Articolul precedentMedalii de aur, argint și bronz pentru sportivii lui Georgică Dragne la Campionatul Kick-Box
Articolul următor„Fata mea sunt eu”-Anchetă jurnalistică devastatoare în Vrancea, ce îl vizează pe „baronul” Marian Oprișan