O nouă atenționare de tip Cod galben a fost emisă de meteorologi. Atenționarea, de furtună, vizează în principal Transilvani și Maramureșul, dar sub incidența codului galben intră și județul Dâmbovița, cu zona montană. În zonele mai joase se anunță trei zile cu disconfort termic ridicat, din cauza caniculei.

Conform specialiștilor de la ANM, Codul Galben de furtuni va intra în vigoare la ora 13.00, a zilei de 27 august, și va fi valabil până la ora 22.00.

Interval de valabilitate: 27 august, ora 13 – 27 august, ora 22
Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată
Zone afectate: conform textului și hărții

 În intervalul menționat, în zonele montane, în Maramureș și local în Transilvania vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, intensificări ale vântului, vijelii, frecvente descărcări electrice și grindină.

 În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 50…60 l/mp.
      Notă: Pe arii restrânse, manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala temporar și în restul teritoriului.

O a doua informare, transmisă de metorologi vizează zonele din sudul României (și județul Dâmbovița) pentru intervalul 27-29 august.

În intervalul menționat, disconfortul termic va fi ridicat, iar local în regiunile vestice, sudice și sud-estice indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 32 și 34 de grade în toate zonele de câmpie și podiș, iar îndeosebi în Oltenia și Muntenia se vor atinge valori de 35…37 de grade.
Notă:
În cursul zilelor de miercuri (28 august) și joi (29 august), manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala pe arii restrânse, cu precădere la deal și la munte.

Conform meteoromania.ro

Articolul precedentALDE Dâmbovița salută decizia de ieșire de la guvernare, a partidului lui C.P. Tăriceanu
Articolul următorO femeie din județul Dâmbovița, arestată pentru „metoda ofrandei”