În continuare vin vești proaste de la meteorologi. A fost emisă o alertă de tip cod portocaliu, de furtună și grindină, pentru aproape toată țara. Avertizarea este valabilă pentru intervalul 14 iunie (ora 13.00) – 15 iunie (ora 03.00).

Conform anunțului făcut de specialiștii de la ANM:

Imagine

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 14 iunie, ora 13:00 – 15 iunie, ora 03:00
Fenomene vizate: cantități de apă însemnate, grindină, intensificări puternice ale vântului, vijelii
Zone afectate: conform textului și hărți

În după-amiaza zilei de duminică (14 iunie) și în prima parte a nopții de duminică spre luni (14/15 iunie), în Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș, Moldova și local în Muntenia, Dobrogea și Oltenia vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp. Vor fi căderi de grindină de medii și mari dimensiuni, vijelii, intensificări puternice ale vântului (rafale de peste 70…80 km/h) și frecvente descărcări electrice.

Ulterior încetării codului portocaliu, în Dâmbovița reintră în vigoare avertizarea de tip cod galben de furtună (pentru tot județul), avertizare ce este valabilă până în data de 16 iunie (ora 10.00).

Conform prognozelor meteo pe termen lung, în judetul Dâmbovița, furtunile vor continua pâna cel puțin în data de vineri, 19 iunie. La Târgoviște, pentru data de luni, 15 iunie, se anunță căderi importante de precipitații, de 20 l/mp, în doar 24 de ore.

Articolul precedentPeste 300 de cazuri noi de coronavirus, în ultimele 24 de ore. Apel către populație, din partea autorităților
Articolul următorTârgoviștean reținut, după ce a produs un accident rutier, fiind sub influența drogurilor