Consiliul Județean Prahova a aprobat, la inițiativa președintelui Iulian Dumitrescu, proiectul de hotărâre privind încheierea parteneriatului dintre judeţele Prahova, Dâmboviţa şi Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), pentru realizarea drumului expres Găeşti-Ploieşti. Autoritățile județene și-au exprimat astfel disponibilitatea de a se implica în implementarea proiectului care va asigura, pe lângă o infrastructură modernă, și dezvoltarea zonei prin dinamizarea climatului de afaceri.

„Vrem să readucem Prahova acolo unde îi este locul, în postura de principal motor economic al României. Putem face asta doar readucând lucrurile în albia lor firească, iar un pas important în  acest sens îl reprezintă reabilitarea și dezvoltarea infrastructurii rutiere.  Agenții economici care activează în județul nostru au nevoie să-și transporte materia primă sau produsele cât mai rapid, oriunde în țară, iar, în această zonă a țării și județului, infrastructura rutieră rămăsese în urmă. Principalele motive pentru care ne implicăm în construcția drumului expres Găești-Ploiești sunt creșterea mobilității și a oportunităților de dezvoltare pentru prahoveni”, a declarat preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu.

Reprezentanții Consiliul Județean au subliniat, în urma adoptării acestui proiect, că realizarea drumului expres între Ploiești și Găești este o prioritate nu doar pentru cele două județe, Prahova și Dâmbovița, ci una la nivel național, având în vedere că va asigura conectivitatea cu rețeaua trans-Europeană de transport (TEN-T).

Contractul pentru studiul de fezabilitate și pentru proiectul tehnic de execuție a fost semnat de către CNAIR în august 2020 și are un termen de implementare de 24 de luni. Drumul va pleca de la Găești, la intersecția cu A1 București – Pitești, și va ajunge până la Ploiești, în zona autostrăzii A3. Șoseaua de mare viteză va avea o lungime de aproape 70 de kilometri, dintre care 25% sunt pe teritoriul județului Prahova, și patru benzi de circulație, câte două pe sens.

Traseul exact nu a fost stabilit cu exactitate până acum, atât în Dâmbovița, cât și în Prahova, fiind încă în derulare discuții și dezbateri pentru alegerea celei mai bune dintre cele două variante selectate dintr-un total de șapte avute în vedere inițial.

Articolul precedentCulisele statului paralel | Cele mai grave inundații din România – țara, lăsată fără apărare în fața puhoaielor. Despăduririle deschid calea viiturilor
Articolul următorPercheziții în 5 județe și în București la suspecți de obținere de indemnizații ilegale pentru activități artistice. 87 de persoane, duse la audieri