Comuna dâmbovițenă Butimanu a trecut la scenariul roșu de funcționare, după ce rata de incidență a cazurilor de COVID-19 a trecut de 3.

Începând cu data de 20.10.2020, comuna Butimanu intră în scenariul roșu în lupta contra noului CORONAVIRUS. Aceasta înseamnă că incidența cazurilor a depășit 3 la mia de locuitori.

La Butimanu, procentul este de 3,65/1000 de locuitori. Care sunt măsurile imediate care se iau în cazul scenariului roșu:

– învățământul se va desfășura strict și exclusiv în mediul online; niciun copil nu va mai merge la şcoală sau la grădiniţă

– locuitorii vor fi obligaţi să poarte masca de protecţie peste tot, atât în interior, cât şi în exterior; este foarte important să facem acest lucru, pentru că scenariul roşu presupune transmitere comunitară. Adică nu ştim dacă fix înaintea noastră a trecut prin acelaşi loc o persoană purtătoare de Sars-CoV-2. Dacă a tușit, strănutat sau chiar a vorbit, virusul ar putea rămâne în aer

– este interzisă desfășurarea unor activități, cum ar fi prepararea, comercializarea și consumul produselor alimentare sau băuturilor alcoolice și nealcoolice în restaurante și cafenele dar și a jocurilor de noroc.

Este foarte important să vă dezinfectați frecvent, să vă spălați pe mâini și pe față cu apă și săpun, să purtați masca de protecție și să nu vă atingeți fața, nasul sau gura cu mâinile nespălate sau fără a fi fost dezinfectate în prealabil.

Momentan, programul de funcționare al primăriei este același, dar pe măsură ce lucrurile vor evolua, vom lua o decizie în acest sens. Până atunci, evitați să vă deplasați la sediul primăriei dacă nu este neapărat necesar acest lucru.

Sursa: Realitatea de Dambovita