Ministerul Sănătății a publicat un ghid pentru românii din străinătate care intenționează să vină în țară, în perioada sărbătorilor. Informarea autorităților se referă la condiții pe care trebuie să le îndeplinească aceștia.

Condițiile se aplică din 10 decembrie, precizează Ministerul Sănătății.

„Noile condiții de intrare pe teritoriul României, în scopul protejării sănătății și combaterii răspândirii COVID-19:

* din țări aflate în zonele VERDE și GALBEN:

-FĂRĂ CARANTINĂ dacă prezentați dovada vaccinării sau trecerii prin boală;

-CARANTINĂ DE 14 ZILE dacă nu prezentați dovada vaccinării, trecerii prin boală sau test RT-PCR negativ efectuat cu cel puțin 72 de ore înainte.

* din țări aflate în zona ROȘIE:

-FĂRĂ CARANTINĂ dacă prezentați dovada vaccinării sau trecerii prin boală;

-CARANTINĂ DE 10 ZILE dacă sunteți nevaccinați, nu ați trecut prin boală, dar prezentați test RT-PCR negativ efectuat cu cel puțin 72 de ore înaintea îmbarcării sau intrării pe teritoriul României;

-CARANTINĂ DE 14 ZILE dacă sunteți nevaccinați, nu ați trecut prin boală și dacă nu prezentați un test RT-PCR negativ efectuat cu cel puțin 72 de ore înaintea îmbarcării sau intrării pe teritoriul României.

Măsurile se aplică în perioada 10 decembrie 2021 – 8 ianuarie 2022, însă normele prevăd o serie de excepții pentru copii, elevii și studenții care învață în România, persoanele aflate în tranzit etc.”, este mesajul transmis de reprezentanții MS.

Articolul precedentRomânia reală în 2021. Familie la limita supraviețuirii, într-o casă abandonată. Copiii la care Moșul nu ajunge… niciodată
Articolul următorToate unitățile de învățământ din Târgoviște au autorizație de securitate la incendiu