Deși altele sunt problemele cele mai mari, ale firmelor ce ar trebui să finalizeze proiectul de reabilitare a centurii ocolitoare a Municipiului Târgoviște, în aceste zile s-au trezit cu una suplimentară. Poliția i-a amendat cu o sumă record, pentru gropile apărute în partea carosabilă.

Proiectul de reabilitare a centurii Ocolitoare a Municipiului Târgoviște, demarat  în 2010, ar fi trebuit să fie gata de mult. Deși au fost patru asocieri, până la momentul actual, ce au preluat, în urma unor licitații, sarcina de a finaliza această reabilitare (n.r. 13,8 km de drum) nici până acum drumul nu este reabilitat. În 2018, la final de an, în condițiile în care proiectul de reabilitare (n.r. drum și poduri) nu este finalizat, beneficiarul, Primăria Târgoviște, trebuie să restituie sumele cheltuite din fonduri europene, pentru acest proiect. Sume ce sunt de ordinul milioanelor de euro.

Cum actualii constructori au anunțat rezilierea contractului, cu Primăria Târgoviște iar administrația, la rândul său, a anunțat că va rezilia contractul de lucrări, cele două părți își vor căuta dreptatea în instanță.

Până atunci constructorii, după cum anunță IPJ Dâmbovița, vor trebui să plătească măcar o amendă:

„La data de 18 decembrie a.c., în urma unor verificări efectuate pe strada Petru Cercel din Târgoviște, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au constatat că, în carosabil, s-au format gropi care afectează siguranța participanților la trafic, prezența acestora nefiind semnalizată de către executantul lucrărilor de modernizare și refacere a centurii ocolitoare a municipiului.În consecință, polițiștii au procedat la sancționarea contravențională, cu amendă în valoare de 29.000 de lei, a executantului lucrărilor de modernizare și refacere a centurii ocolitoare a municipiului Târgoviște pentru neasigurarea stării de viabilitate a părții carosabile.”

De curând(www.realitateadedambovita.net) constructorii au fost amendați pentru nesemnalizarea unui drum, ce se termina brusc într-o grămadă de moloz, în spatele cărei se află, în locul podului din proiect, un hău de aproximativ 10 metri. În aceast situație, un șofer aproape că și-a pierdut viața, în luna noiembrie a acestui an(foto).

Articolul precedentTehnică nouă, achiziționată cu fonduri europene, la ISU Dâmbovița
Articolul următorMinoră accidentată la traversarea străzii, la Crevedia