Registrul Auto Român a verificat, anul trecut, din punct de vedere tehnic în trafic, 67.807 vehicule, în toată țara. În urma controalelor s-a constatat că aproape jumătate dintre acestea erau neconforme.

Cele mai multe probleme au fost descoperite la instalația electrică de iluminare și semnalizare, sistemul de reducere a emisiilor poluante, punți, jante, anvelope și suspensie, vizibilitate precum și la sistemele de frânare și direcție.

In Județul Dâmbovița, din 2.079 de vehicule verificate 66.33 % erau neconforme iar 221 de mașini prezentau pericol iminent de accident. 1.49 % dintre vehicule prezentau probleme legate de inspectia tehnică periodică (ITP fals, expirat sau anulat).

„În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în anul 2018 au fost aplicate 1373 de amenzi contravenționale, au fost retrase 931 de certificate de înmatriculare și reținute 4 permise de conducere. În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară. Rezultatele controalelor desfășurate în trafic NU reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni”, se arată într-un comunicat al RAR Dâmbovița.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REALITATEADEDAMBOVITA.NET pe FACEBOOK

Articolul precedentZeci de controale efectuate de inspectorii ITM în luna ianuarie
Articolul următorPatru hoți de ovine au fost reținuți de polițiștii dâmbovițeni