Situația în ceea ce privește epidemia de coronavirus, la nivelul județului Dâmbovița, este departe de a fi una fericită. Nici mai mult, nici mai puțin, decât 40 de localități,dintr-un total de 89, înregistrează cazuri de coronavirus. Din cei 228 de pacienți cu coronavirus (oficial înregistrați, în data de 17 mai), la nivelul județului, cei mai răspândiți sunt cei din focarul de la Arctic Găești. 18 localități din Dâmbovița și una din Argeș având pacienți ce provin din acest focar.

Imagine

La data de 17 mai, conform informațiilor furnizate de Prefectura Dâmbovița (date oficiale de la DSP Dâmbovița):

„Se află în izolare la domiciliu (persoane rezultate din anchete epidemiologice): 374 persoane asimptomatice
– se află în carantină instituționalizată:176 persoane și 4 persoane în carantină la domiciliu
– persoane confirmate cu COVID-19, în total: 228 persoane
– persoane vindecate : 67
– persoane decedate de la debutul pandemiei: 11.”

Situație Cazuri Arctic Găești

Focarul de la Arctic Găești număra 66 de persoane (în data de 17 mai) dar rezultatele pentru multe alte teste (sute) sunt așteptate în următoarele zile. În total, de la Găești cei infectați este posibil să fi dus virusul în 18 localitati din Dâmbovița și una din judetul Argeș. Iată situația cazurilor:

Găești-16, Uliești-6,Răscăeți,Mogoșani și Petrești-câte 5 cazuri,Morteni și Gura Foii- căte 4 cazuri, Târgoviște,Dragodana și Hulubești-câte 3 cazuri, Crângurile,Matăsaru, Ludești-câte 2 cazuri, Gura Șuții, Cobia, Vișina, Moreni și Șelaru-căte 1 caz. Deasmenea, o persoană din judetul Argeș (posibil Rățești), din focarul de la Găești, a fost confirmată cu coronavirus.

În total, la nivelul judetului Dâmbovița, sunt 40, din cele 89 de localitați ale judetului, ce au raportate cazuri de coronavirus.

Târgoviște – 7 cazuri,  Găești 18 cazuri, Titu – 1 caz, în Răcari – 68 (cei mai mulți din centrul medico-Social), Moreni-1 caz,în ceea ce priveste orasele din județ.
Deasemnea 35 de comunitati rurale sunt afectate:,

Aninoasa,Brezoaele ,Bucșani,Butimanu ,Ciocănești , Cobia , Cojasca ,Corbii Mari ,Crângurile ,Crevedia,Dragodana ,Finta,Gura Foii ,Hulubești ,I.L. Caragiale,Ludești ,Lungulețu ,Mătăsaru ,Mogoșani ,Moroeni, Morteni ,Niculești ,Odobești ,Petrești,Potlogi ,Produlești , Răscăeți ,Șelaru, Șotânga, Tărtășești , Uliești ,Valea Lungă , Văleni ,Vișina. 

Cel mai mare focar din mediul rural, din Dâmbovița a fost cel de la Corbii Mari, unde trei persoane au decedat. În total, cele 11 decese din judetul Dâmbovița, cauzate de coronavirus, sunt din localitațile: Răcari-5, Corbii Mari-3, Cojasca-2, Lungulețu-1.

Creșterea numărului de cazuri de persoane infectate, din ultimele zile, mai toate  asimptomatice, dar care trebuiesc izolate în spitalele suport, pentru COVID 19, se pare că a determinat autoritațile din Dâmbovița saă apeleze la spitale din judetul Prahova, după ce spitalele suport din Dâmbovița au fost umplute cu pacienți asimptomatici. Informația nu a fost însă confirmată oficial, până la acest moment.