Pacientul zero” din Italia a fost identificat la Codogno, în apropiere de Lodi, la 60 km sud de Milano. Este vorba de un bărbat de 38 de ani internat de o săptămână într-un spital din orașul italian. De la acest bărbat s-a propagat virusul în toată regiunea de nord a Italiei.

Principalul focar al epidemiei a fost identificat la Codogno, potrivit presei italiene.

În această localitate de 15.000 de locuitori a fost spitalizat miercurea trecută, 19 februarie 2020, un bărbat de 38 de ani.

El este considerat drept „pacientul numărul zero”, sursa unui număr mare de cazuri identificate în Lombardia (nord-vest), regiunea cea mai afectată de virus, cu 172 de cazuri depistate dintr-un total de 229 la nivelul întregii peninsule.

Potrivit mass-media italiene, pe lângă soţia sa însărcinată în 8 luni şi alte rude, mai mulţi dintre medicii care l-au examinat au fost infectaţi, precum şi infirmiere, îngrijitori, alături de familiile acestora, şi apoi pacienţi şi anturajul acestora.

Creşterea bruscă de vineri, 21 februarie 2020, a acestor cazuri, trecând de la 6 la 229 în patru zile, a făcut din Italia ţara cea mai lovită de coronavirus în Europa şi a treia pe plan mondial, după Coreea de Sud şi China. Premierul italian Giuseppe Conte a criticat situaţia „complet inadecvată” dintr-un spital pentru a explica propagarea rapidă a virusului în nordul Italiei. Conti a declarat că spitalul se face vinovat de răspândirea epidemiei pentu că nu a respectat măsurile de siguranță.

Mai multe amănunte pe realitatea.net.

Articolul precedentUn motociclist a ajuns direct la spital, după ce, din cauza vitezei, a căzut pe șosea
Articolul următorSinucidere, în direct, pe facebook. Un tânăr de 28 de ani s-a sprânzurat, fără ca nimeni să poată interveni în timp util