Continuă diferențele în ceea ce privește comunicările oficiale, la nivelul judetelor. În Dâmbovița, spre exemplu, datele venite de la nivel central diferă,în continuare, față de cele comunicate de Prefectura Dâmbovița și DSP-ul județean. La nivel național județul figurează cu 103 cazuri de coronavirus. În statistica DSP Dâmbovița figurează însă 106 cazuri.

Diferențele statistice sunt deja o noutate perpetuă, de aproximativ două săptamâni, astfel că o stare de confuzie domină în rândul celor ce doresc să afle noutățile legate de evoluția epidemiei de coronavirus, mai ales în condițiile în care, pentru cazurile noi, nu sunt precizate și locurile în care sunt cei nou descoperiți , infectați cu COVID 19.

Spre exemplu,în data de 2 mai, INSP anunța că în județul Dâmbovița sunt 103 cazuri de infectare cu COVID 19, adică cu 4 mai mult decât era anunțat în ziua precedentă.

În aceiași zi, Prefectura Dâmbovița, citând un raport al celor de la DSP Dâmboviță, preciza faptul ca în județul Dâmbovița sunt, în supravegherea Direcției de Sănătate Publică, 106 cazuri confirmate. Tot în acelasi comunicat fiind anunțat si faptul că, în Dâmbovița, s-au videcat 18 persoane, iar în carantină instituționalizată sunt 191 de persoane, iar în izolare la domiciliu 430 de persoane asimptomatice.

Nu exista însă diferențe statistice la capitolul decese, între datele furnizate de INSP și Prefectura Dâmbovița. În judetul Dâmbovița, de la debutul epidmiei, fiind înregistrate 5 decese. Trei persoane din Corbii Mari, una din Răcări și alta din Lungulețu.

Articolul precedentCod galben de furtună (și) în Dâmbovița (3-4 mai). Ploi torențiale, chiar și de 60 de litri pe metrul pătrat
Articolul următorVideo| Ploi puternice și vijelie (și) la Târgoviște. Până când ține furtuna