Peste 200 de persoane de la Centrul pentru Recuperara e a Persoanelor cu Handicap de la Țuicani (Moreni) au fost testate pentru coronavirus, după ce o angajată a centrului, ce lucra la curățenie, a fost infectată și, se pare, a adus virusul în centru. Într-o primă etapă au foste testate 101 persoane din centru, pentru 16 dintre acestea rezultatul fiind pozitiv. Pentru celelalte 114 persoane rezultatul testelor va fi dat, cel mai probabil, pe parcursul zilei de 26 iunie, după cum afirma cei de la DSP Dâmbovița.

Directia de Sănatate Publică Dâmbovița a comunicat datele privind focarul de coronavirus de la Țuicani.

„Cazul index din acest centru l-a repezentat una dintre îngrijitoarele de curăţenie,  identificată pozitiv în data de 22.06.2020,  persoană care a prezentat simptomele specifice infecţiei cu SARS-CoV-2 şi care s-a internat la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului  Judeţean de Urgenţă Târgovişte.

  O echipă de specialişti  din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Dâmboviţa s-a deplasat la CRRPH Ţuicani-Moreni, pentru investigaţiile  din cadrul anchetei epidemiologice preliminare.

Foto- centru Țuicani

 Au fost identificaţi 119 beneficiari ai centrului, persoane cu handicap psiho-motor şi 95 de salariaţi, pentru care D.S.P. Dâmboviţa a dispus testarea profilactică în zilele de 24 şi 25 iunie 2020. În prima zi destintă testării au fost investigate 101 persoane, dintre aceştia 16 au primit rezultat pozitiv, 10 fiind din rândul asistaţilor şi 6 din rândul  personalului.Menţionăm că la acest moment, toate persoanele identificate pozitiv la testarea profilactică sunt asimptomatice.

 Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa a dispus măsurile specifice şi anume:

-respectarea circuitelor funcţionale;

-distanţarea salariaţilor la fiecare schimbare a turelor de lucru;

-li s-a interzis salariaţilor să utilizeze în comun anumite spaţii;

-li s-a impus purtarea  echipamentului de protecţie standard pe tot timpul activităţii;

-intensificarea operaţiunilor de curăţenie şi de dezinfecţie curentă;

-efectuarea dezinfectiei terminale.

  În cursul acestei zile, cele 16 persoane pozitive SARS-CoV-2 vor fi transportate la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte.

Ancheta epidemiologică este în derulare conform metodologiei de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus, actualizată în iunie 2020.”

Au precizat cei de la DSP Dâmbovița.

Articolul precedent12.000 de teste = 460 de cazuri noi de coronavirus, în ultimele 24 de ore. 25 sunt în Dâmbovița
Articolul următor100% TU DECIZI! Eugen Orlando Teodorovici, ministrul discotecar