Corturi de triaj epidemiologic au fost amplasate în vecinătatea spitalor din Dâmbovița. La Târgoviște, ISU Dâmbovița a amplasat două astfel de corturi în curtea Spitalului Județean. La Pucioasa si Moreni inițiativa aparține celor de la Crucea Roșie.

Imagine

După evaluarea circuitelor spitalului judeţean, DSP Dâmboviţa a hotărât ca măsură suplimentară de protecţie, instalarea a doua corturi de triaj în curtea UPU Târgovişte.  Acestea aparțin ISU Dâmbovița. Corturile vor fi funcţionale începând de astăzi (n.m. 15 martie 2020). În corturi se va face  triajul (evaluare, termometrizare) persoanelor care solicită asistenţă medicală. “”Este o măsură suplimentară, pentru că este posibilă creşterea afluxului de pesoane, în contextul noului virus” a declarat Sorin Stoica, directorul DSP Dâmboviţa. (conform gazetadambovitei.ro).

Crucea Roșie Dâmbovița

Imagine

Sursa foto-crucearosiedb.ro

„Voluntarii şi directorul Crucii Roşii Dâmboviţa ,Raul Pavelescu au răspuns solicitărilor  venite  de la Pucioasa şi Moreni, de a monta  în curtea Spitalului Municipal Moreni  şi a Spitalului Orăşenesc  Pucioasa,corturi   de triaj pacienți. Echipele  Crucii Roşii Dâmboviţa  s-au deplasat imediat în teren şi au montat  corturile.  Astfel, pacienţii suspecţi de coronavirus cu simptome specifice, vor fi investigaţi în acel cort pentru a nu compromite pacienţii grav bolnavi care ajung cu alte afecţiuni la Urgenţe. În acest mod şi cadrele medicale vor fi protejate şi astfel nu vor exista probleme.”

Au anunțat cei de la Crucea Roșie Dâmbovița, pe site-ul propriu al instituției.