Combinatul de Oţeluri Speciale Târgovişte a primit, la începutul lunii aprilie, un termen de conformare de la Garda de Mediu, de 60 de zile, pentru a-şi rezolva problemele legate de poluarea mediului înconjurător. Şi cum termenul se apropie de final, iar investiţiile în achiziţionarea de noi instalaţii de desprăfuire se lasă aşteptate, COS Târgovişte riscă să rămână fără autorizaţia integrată de mediu.

„Dacă în 60 de zile nu se vor conforma, atunci propunerea Gărzii de Mediu este ca autorizaţia integrată de mediu să fie suspendată şi atunci vom avea o foarte mare problemă. Funcţionăm cu aceleaşi utilaje vechi, cu aceleaşi instalaţii ineficiente de desprăfuire”, a declarat liderul sindical Nicolae Dragodănescu.

Combinatul de Oţeluri Speciale (COS) Târgovişte a fost amendat cu 150.000 de lei de Garda de Mediu în urma polăurii masive, scăpate de sub control în luna februarie a acestui an. Inspectorii Gărzii de Mediu spun că amenda a fost dată pentru „o poluare atmosferică semnificativă”.

Poluarea s-a produs în data de 17 februarie 2019 la Combinatul de Oţeluri Speciale din Târgovişte.

Ca urmare a celor constatate de comisarii GNM, COS Târgovişte SA a fost sancţionată cu două amenzi, în valoare totală de 150.000 de lei, pentru nerespectarea condiţiilor prevăzute în autorizaţia de mediu, respectiv pentru nerealizarea, în totalitate şi la termen, a măsurilor stabilite în urma controalelor anterioare.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REALITATEADEDAMBOVITA.NET pe FACEBOOK

Articolul precedentMofturile lui Nenea Iancu, la Teatrul Tony Bulandra
Articolul următorAlertă! Cod Galben de vânt puternic pentru județul Dâmbovița