Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat preluarea tuturor creșelor în sistemul de educație. În acest sens a fost aprobat costul standard pentru școlar în creșă, respectiv 15.000 de lei/preșcolar în creșă.

„Există o serie de prevederi prin care acest lucru este posibil, la solicitarea autorităților locale, prin decizia Inspectoratelor Școlare, a unităților școlare”, a precizat ministrul Educației, menționând că procesul de preluare ar urma să fie finalizat la data de 1 octombrie 2021, cu informarea Ministerului Educației, iar finanțarea ar urma să fie asigurată de la bugetul de stat.

„A fost calculat și aprobat costul standard per preșcolar, per copil în creșă, în valoare de 15.000 de lei/copil în creșă. Este mai mult decât dublu față de costul standard per copil în grădiniță”, a precizat ministrul Educației.

În cazul în care autoritățile publice locale nu solicită arondarea în sistemul de învățământ, creșele rămân instituții publice cu subordonare locală, cu personalitate juridică, dar finanțarea va fi asigurată tot de la bugetul de stat, prin Ministerul Educației, conform costului standard preșcolar, a susținut ministrul Educației.

Articolul precedentStrategie în alb și negru – Ediția din 11 septembrie 2021
Articolul următorManagerul Spitalului Găeşti, mesaj dur către Ministerul Sănătății. Ce spune acesta despre paturile ATI