Organizatorii celei de-a 52-a ediții a festivalului de romanțe „Crizantema de Aur” au anunțat programul concursului din 2019. Din păcate și ediția din acest an va fi una ce nu va beneficia decât de un spațiu restrâns, respectiv o sală de maximum 300 de locuri, din incinta teatrului „Tony Bulandra” din Târgoviște.

 

Conform unui comunicat de presă:

„În perioada 17-19 octombrie 2019, se va desfăşura în municipiul Târgovişte, sub patronajul Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO, cea de-a 52-a ediţie a Festivalului Naţional de Interpretare şi Creaţie a Romanţei „Crizantema de aur”. Evenimentul este dedicat celebrării prin Romanţă a Patrimoniului poetic naţional şi Anului
omagial al satului românesc. Organizatorii sunt preocupaţi de promovarea Romanţei, ca gen muzical de patrimoniu al culturii naţionale, în vederea înscrierii acesteia în Lista Reprezentativă UNESCO a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanităţii, procedură care se desfăşoară în prezent la Ministerul Culturii şi Identităţii Naţional

Evenimentul se desfăşoară la Teatrul „Tony Bulandra” din Târgovişte. Concertele vor începe în fiecare seară la ora 18.00 și vor fi transmise integral în direct de TVR 3 și TVR Craiova, precum și în redifuzare pe TVR Internaţional și TVR Moldova.

Ediţia a 52-a a Festivalului „Crizantema de Aur” va fi structurată pe patru mari
secţiuni, astfel:
a) Concursul de Interpretare;
b) Concursul de Creaţie;
c) Concertul extraordinar „Comori ale Romanţei”, recitaluri,
microrecitaluri şi medalioane tematice;
d) Evenimente asociate festivalului.”

Foto– Crizantema de Aur, ediția 50 (gala laureaților)

Sursa fotoradioconstanta.ro

Oraganizatorii nu au precizat, deocamdată, niciun detaliu în privința procurării de abonamente sau bilete, pentru specatacolele din cadrul festivalului. Sala în care se vor desfășura evenimentele celei de-a 52-a ediții a festivalului „Crizantema de aur” are o capacitate maximă de aproximativ 300 de locuri, multe dintre aceste nefiind accesibile, deoarece sunt rezervate pentru oficiali (juriu, invitați, etc).

Articolul precedentAu reușit să strângă o echipă. CSM Târgoviște va juca în LNBF, primul meci,în data de 9 octombrie
Articolul următorChindia câștigă și la Voluntari și urcă pe 9 în clasament