Federația Română de Baschet a dat un ultimatum clubului CSM Târgoviște. Echipa de baschet a clubului târgoviștean nu va putea să joace în nicio competiție, dacă nu va plăti datoriile istorice față de fostul antrenor George Dikeolakos și jucătoarea Ivanka Matic, până cel mai târziu la data de 15 iulie 2019.

În cadrul unei ședințe a Consiliului Director al FRB (22 mai 2019) s-a luat în discuție situația a trei echipe (două din campionatul masculin și una din campionatul feminin-CSM Târgoviște) ce, din cauza datoriilor neachitate, este posibil să nu fie înscrise în competițiile de seniori 2019-2020. FRB a prezentat și concluziile la care s-a ajuns:

FotoCSM Târgoviște baschet feminin, 2019( sursa-csmtargoviste.ro)

„Reprezentantii CSM Targoviste si-au prezentat punctul de vedere in cazurile Dikeoulakos si Matic. Juristul FRB, dl. Doru Toma, face un scurt istoric, prezentand toata documentatia adunata in ultimii ani in cazurile CSM Targoviste si SCM Timisoara. Se prezinta si ultima adresa trimisa de FIBA, in care FRB este somata, si se citeste si punctul de vedere al SCM Timisoara. Se propune ca, in cazul in care pina la data inscrierii in LNBM (15 iunie) si in LNBF (15 iulie), cele doua cluburi nu rezolva plata sanctiunilor BAT, acestea sa nu se poata inscrie in sezonul 2019-2020. Se extinde discutia si fata de Phoenix CSM Galati, care a acumulat datorii istorice fata de FRB. 
In cazul CSM Targoviste – 10 voturi pentru si 1 vot abtinere (daca nu se rezolva sanctiunile BAT, CSM Targoviste nu poate participa in nici o competitie nationala de seniori, sezonul 2019-2020)
In cazul SCM Timisoara – unanimitate de voturi pentru (daca nu se rezolva sanctiunile BAT, SCM Timisoara nu poate participa in nici o competitie nationala de seniori, sezonul 2019-2020)
In cazul Phoenix CSM Galati – unanimitate de voturi pentru (daca nu achita datoriile istorice fata de FRB, Phoenix CSM Galati nu poate participa in nici o competitie nationala de seniori, sezonul 2019-2020)”

Preluare comunicat FRB

CSM Târgoviste trebuie să plătească aproximativ 200.000 de euro fostului antrenor George Dikeolakos și 40.000 de euro către fosta jucătoare a clubului, Ivanka Matic. În cazul în care clubul nu va plăti aceste sume, până în data de, cel mai târziu, 15 iulie (cu dovadă de plată transmisă către FRB) echipa de baschet a CSM Târgoviște va fi desființată, nemaiputând participa în nicio competiție internă sau internațională de seniori. Acceptarea echipei în competiția internă, de către FRB, fără plata acestor datorii, ar atrage sancțiuni severe din partea Federației Internaționale de Baschet (FIBA), pentru România.

Articolul precedentCalificarea Chindiei Târgoviște în prima ligă, sărbătorită astăzi pe Eugen Popescu
Articolul următor17.500 lei strânși de Arhiepiscopia Târgoviște pentru o fetiță de doar 9 luni, grav bolnavă