Campionatul feminin de volei a programat sâmbată, 7 martie 2020, prima etapă a fazei finale a ediției de campionat 2019-2020. Favoritele la un loc pe podium nu au făcut pași greșiți astfel că se menține ecartul de câte 5 puncte, între primele trei calasate. CSM Târgoviște s-a impus lejer pe teren propriu în aceasta etapă.

Sursa foto-csmtargoviste.ro, facebook

Prima etapă a fazei finale (locurile I-VI) din prima liga de volei feminin, a programat, la Târgoviste, un adevărat derby pentru locul trei, între echipa locală CSM Târgoviște și Știința Bacău. La capătul unui meci pe care l-au dominat autoritar (doar o oră și 20 de minute de joc) gazdele s-au impus cu scorul de 3-0.

CSM Târgoviște-Știința Bacău 3-0 (25/19, 25/22, 25/22)

Încă o dată ,cea mai valoroasă jucatoare a meciului a fost H.Yuslyni (16 puncte), de la CSM Târgoviște.

Cu aceasta victorie, CSM Târgoviște acumulează 50 de puncte ( cu cinci mai mult decât ocupanta lucului 4, Știința Bacău).

Și echipele de pe primele două locuri au obținut victorii de 3 puncte ( Alba Blaj 3-1 cu Belor Galați, Dinamo București 3-0 cu CSM Lugoj). În aceste condiții, diferența dintre primele clasate se păstrează ( Alba Blaj-60 de puncte, Dinamo București-55 de puncte, CSM Târgoviste-50 de puncte).

Chiar dacă mai sunt nouă etape (tur-retur între locurile I-VI, după sezonul regulat), clasamentul pare să prindă contur din ce în ce mai mult, fiind foarte posibil ca actuala configurație să se mențina până la final.