Joi, 21 februarie, a avut loc deschiderea oficială a Târgului de Turism al României, ediția de primăvară, eveniment ce se desfășoară la Romexpo, în perioada 21-24 februarie 2019.

Consiliul Județean Dâmbovița și Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” din Târgoviște vor promova, în acest interval, în calitate de participanți, atracțiile și potențialul turistic al județului Dâmbovița.

„Acțiunea are ca scop prezentarea, la nivel național, a tuturor elementelor de identificare ale județului Dâmbovița, dar și de a face cunoscut, publicului interesat, potențialul turistic și istoric al județului. Nu în ultimul rând, este un prilej de a promova atât părți din istoria românilor, cât și municipiul Târgoviște – reședința județului și fosta cetate de scaun a Țării Românești, un simbol reprezentativ pentru trecutul și evoluția statului român. În acest sens, avem plăcerea de a vă invita să vizitați standul județului Dâmbovița, pe parcursul celor patru zile”, a precizat Luciana Cristea, vicepreședintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Alături de reprezentanții Consiliului Județean Dâmbovița, la standul de promovare a județului Dâmbovița, au fost și reprezentanții Ceres Pucioasa, care au prezentat celor interesați facilitățile existente în stațiunea balneoclimaterică Pucioasa.

Atracția standului Consiliului Județean Dâmbovița a fost Turnul Chindia, prezentat sub forma unei replici de 2 metri înălțime, dar și două panouri pentru fotografii, care întruchipează personaje de la Curtea Domnească, din perioada medievală și cu chipul cărora vizitatorii pot realiza poze drept amintire.

„Precizăm că, ulterior evenimentului, panourile respecitive vor fi expuse la Curtea Domnească din Târgoviște. Alături de acestea, mai sunt expuse armuri și duplicate ale unor arme de secol XV-XVI, scopul fiind acela de a evidenția rolul de cetate istorică pe care l-a avut Târgoviștea, în calitate de fostă cetate de scaun. De asemenea, vizitatorii au la dispoziție diferite materiale informative privind atracțiile turistice din județ. Mai mult decât atât, sâmbătă, 23 februarie 2019, Orchestra Populară ”Chindia”, alături de Ansamblul Folcloric ”Junii Valahi”, va susține un moment artistic în cadrul târgului”, se arată într-un comunicat al CJ Dâmbovița.

Târgul de Turism al României, organizat anual la ROMEXPO, este cea mai cunoscută și importantă acțiune de promovare a zonelor turistice din România, desfășurată pe plan național.

Ajuns la cea de-a 41-a ediție, târgul se bucură, ca și în anii precedenți, atât de participarea autorităților locale și a instituțiilor de stat de profil, cât și a operatorilor și agențiilor economici privați, care desfășoară activități în domeniu.

 

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REALITATEADEDAMBOVITA.NET pe FACEBOOK

Articolul precedentPrimar PNL exclus din partid. Se pregătește să se înscrie în PSD
Articolul următorReținut pentru furtul a 100 de metri de cablu din rețeaua de cale ferată