În perioada 20-22 iunie trupa de teatru Cultură’n Șură a poposit în satele Raciu, Cucuteni și Doicești din județul Dâmbovița, transformând, pentru câteva ore, curțile, grădinile și parcurile de vară în săli de spectacol.
În timpul zilei au fost organizate ateliere de teatru pentru copii, iar seara toată comunitatea a fost așteptată la spectacolul „Doctor fără voie” de Molière, în regia lui Victor Olăhuț.
104 copii au participat la atelierele susținute de actorii Iulian Gliță și Lavinia Cosma, în timp ce părinți și copii mai mari sau mai mici asistau de pe margine, iar la cele trei reprezentații consecutive ale comediei „Doctor fără voie” au fost prezenți 507 spectatori. Marin al Popii și familia sa au fost gazdele spectacolului în comuna Raciu.
În Cucuteni spectacolul s-a desfășurat în curtea vechii școli, aflată în proces de restaurare datorită eforturilor lui Popescu Florin Adrian, care organizează totodată Școala de vară ‘Acoperământul Maicii Domnului’. În Doicești, parcul Mateiaș s-a transformat într-un spațiu teatral magic timp de câteva ore.
„Cultură’n Șură a ajuns la cel de-al 7-lea an de implementare. În cadrul acestui proiect, mii de spectatori din satele și comunele țării au văzut până acum în mijlocul comunității lor pentru prima dată piese de teatru clasice sau contemporane, regizate și interpretate de profesioniști ai scenei. Actorii Marin Grigore, Ioana Rufu, Marius Costache, Iulian Gliță, Bogdan Costea, Lavinia Cosma și Florentina Năstase dau viață personajelor din celebra satiră comică regizată de Victor Olăhuț. Spectacolul „Doctor fără voie” este o reinterpretare modernă a piesei clasice, în care se caută răspunsul la întrebarea:  „În ce măsură haina îl face pe om, sau, în cazul nostru – halatul pe medic?” Spectacolul a fost premiat în cadrul Festivalului Internațional de Teatru „Atelier” ediția 2018”, au precizat organizatorii.
Turneul continuă! Din iunie până în septembrie te invităm alături de noi în programul „Teatru de vară la țară”! Județele Sibiu și Argeș sunt următoarele ținte ale trupei de teatru.
Proiectul cultural este co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.
Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REALITATEADEDAMBOVITA.NET pe FACEBOOK 
Articolul precedentExamenul Național de Bacalaureat, în siguranță. Unitățile păzite de jandarmi
Articolul următorExercițiul de alarmare a populației „Miercurea alarmelor” redevine de actualitate, în iulie