În perioada septembrie 2018 – iunie 2019, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Dâmboviţa implementează, pentru al doilea an consecutiv, un proiect naţional de promovare a unui stil de viaţă sănătos destinat copiilor preşcolari din grupa mare, denumit „Cum să creştem sănătoşi”.

Proiectul este derulat împreună cu Arhiepiscopia Târgoviştei, Asociaţia „Centrul Socio – Cultural Communio” Târgovişte, Casa Corpului Didactic (CCD) Dâmboviţa şi Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Dâmboviţa.

„Acest proiect presupune formarea de deprinderi de viaţă sănătoasă în rândul copiilor de vârstă preşcolară, punând accent pe importanţa adoptării unui stil de viaţă sănătos (alimentaţie, igienă, mişcare), a comportamentelor sănătoase (fără fum de ţigară, alcool şi medicamente fără prescripţie medicală) şi a modalităţilor adecvate de rezolvare a conflictelor fără violenţă şi de luare a deciziilor. Activităţile sunt concepute în concordanţă cu nivelul de dezvoltare socio-emoţională a copiilor de vârstă preşcolară, astfel încât să fie atractive şi uşor de înţeles. Copiii vor învăţa prin joc şi activităţi practice (desenat, decupat, scenete, etc.) care sunt comportamentele care îi ajută să se dezvolte sănătos şi cum să se ferească de comportamentele periculoase”, se arată într-un comunicat de presă al CPECA.

Astfel, în data de 7 februarie, specialişti ai CPECA Dâmboviţa şi CCD Dâmboviţa au realizat un curs de formare profesională continuă a cadrelor didactice care desfăşoară activităţi didactice cu preşcolari din grupa mare, în scopul dezvoltării unor tehnici şi metode de comunicare interactivă, iar în a doua etapă (februarie – iunie 2019), cadrele didactice participante vor realiza activităţile cu şi pentru copii.

Suportul de curs pentru elevi este finanţat de Arhiepiscopia Târgoviştei, Asociaţia Centrul Socio – Cultural Communio Târgovişte care susţin şi accentuează, încă o dată, importanţa educaţiei timpurii, precum şi de Agenţia Naţională Antidrog.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REALITATEADEDAMBOVITA.NET pe FACEBOOK

Articolul precedentANAF va înceta publicarea restanțelor fiscale ale persoanelor fizice
Articolul următorPrimul loc la semnături, la nivel național, pentru Pro România Dâmbovița