Încă un proiect care vizează extinderea spațiului verde, depus în vederea finanțării de către administrația locală târgovișteana, a depășit etapă de verificare a conformității administrative și eligibilitatii, trecând în faza următoare de evaluare.

„Astfel, pe o suprafață de 16.481 mp, situată pe locația fostei UM Gara, se va construi un parc public de agrement, investiție care, în afară amenajării unei suprafețe de peste 14.000 mp. ca și spațiu verde, presupune construirea în plus a unei piațete și a unei fântâni arteziene, a unui loc de joacă, a unei zone de fitness, a unei biblioteci în aer liber, dar și amenajarea aleilor pietonale și a pistelor pentru biciclete. Spațiul verde presupune zone cu vegetație bogată și peluze ce pot fi folosite că locuri de picnic. Se vor planta arbori și arbuști din specii rășinoase și foioase și se vor amenaja zone cu flori. Va există și un sistem automat de irigații”, a precizat edilul Cristian Stan.

Iluminatul ambiental se va realiza cu stâlpi de iluminat corpuri LED, iar iluminatul decorativ va presupune bolarzi decorativi și proiectoare. Vor fi amplasate cișmele și toalete. De asemenea, parcul va fi dotat cu bănci, coșuri de gunoi, rastele și o stație de biciclete.

„Valoarea investiției este de 7.080.721,49 lei, inclusiv TVA, durata de execuție maximă este de 12 luni, iar sursă de finanțare a lucrărilor amintite este asigurată prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 4, Prioritatea de Investiții 4.2, “Realizarea de acțiuni destinate îmbunătățirii mediului urban, revitalizării orașelor, regenerării și decontaminării terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluării aerului și promovării măsurilor de reducere a zgomotului”, a mai spus edilul.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REALITATEADEDAMBOVITA.NET pe FACEBOOK

Articolul precedentDâmbovița: Numărul firmelor radiate anul trecut, în creștere semnificativă
Articolul următorFOTO Drumul spre Autostrada A1, aproape impracticabil din cauza gropilor