Structurile teritoriale din cadrul M.A.I., angrenate în organizarea și desfășurarea Referendumului din 6 și 7 octombrie 2018, au luat toate măsurile, din competență, pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă publică.

Aceste măsuri urmăresc buna derulare a procesului electoral, precum şi un mod de acţiune corect şi echidistant al forțelor implicate.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, alături de reprezentanții celorlalte structuri teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne (Inspectoratul Județean de Jandarmi Dâmbovița, Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri și Gruparea de Jandarmi Mobilă Ploieşti, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dâmbovița, precum și alte structuri M.A.I.), se vor afla în misiuni, pentru asigurarea măsurilor de protecţie, ordine și siguranță publică, la secțiile de votare, precum și în locurile de depozitare a buletinelor de vot.

Măsurile de pază şi protecţie instituite la locaţiile secţiilor de votare presupun prezenţa poliţistului, pentru a preveni apariţia unor incidente de natură să perturbe procesul de votare.

Potrivit IPJ Dâmbovița, 267 de polițiști vor asigura paza și protecția la 286 de secții de votare, dintre cele 432 ce se vor constitui pe raza județului Dâmbovița, iar pentru restul secțiilor de votare, dispozitivul va fi asigurat de celelalte structuri ale M.A.I.

De asemenea, zilnic, peste 230 de poliţişti se vor afla în stradă, în perioada 6-7 octombrie, pentru a asigura măsuri de ordine şi linişte publică, în vederea prevenirii oricăror fapte antisociale.

„Pentru intervenţia efectivă la eventuale incidente, poliţiştii angrenați din paza şi protecţia secţiei de votare vor fi sprijiniţi, la cerere, de patrulele de poliţie aflate în dispozitivul curent de intervenţie la evenimentele semnalate, care îşi vor desfăşura activitatea în zonă. Pentru combaterea oricăror fapte antisociale, vor fi asigurate rezerve de polițiști și echipe operative, pregătite să intervină. Astfel, 129 de polițiști vor fi constituiți, zilnic, în rezerve (luptători pentru acțiuni speciale și echipe operative de specialiști)”, se arată într-un comunicat al IPJ Dâmbovița.

Până la repartizarea buletinelor de vot şi a celorlalte materiale necesare votării la secțiile de votare, 89 de polițiști și 4 jandarmi vor fi în misiuni de protecție, atât a transportului buletinelor de vot, cât și a locurilor unde acestea vor fi depozitate.

„Inspectoratul de Jandarmi Județean Dâmbovița va avea în responsabilitate 249 de secții de votare dispuse în 186 de locații, unde, pe parcursul celor două zile, vor fi prezenți peste 400 de jandarmi. Pentru un plus de siguranță, vor fi constituite și rezerve de intervenție, capabile să intervină în cel mai scurt timp, dacă situația o va impune. Jandarmii vor asigura desfășurarea în condiții de siguranță a activității în cadrul Biroului Electoral Județean, având și atribuții de protecție a transportului buletinelor de vot după încheierea procesului de votare. 254 de pompieri asigură desfășurarea în bune condiții a referendumului”, se mai arată în comunicat.

Jandarmii au verificart obiectivele în care sunt organizate secții de votare, iar pecialiștii I.S.U au desfășurat activități de instruire pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă.

Articolul precedentȘi-a luat o piatră în cap, dar n-a depus plângere penală
Articolul următorVIDEO Vocea României: Tudor Chirilă a ales-o pe târgovișteanca Dana Olteanu