Cutremurul care s-a produs duminică dimineaţa(n.r. ora 3.38 de minute) cu magnitudinea de 5,8 pe scara Richter face parte din activitatea seismică normală a zonei Vrancea şi nu aşteptăm replici numeroase sau puternice, a declarat, duminică dimineaţa, pentru Realitatea TV, Mircea Radulian, directorul științific al Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP).

”Cutremurul a fost o reacție la o acumulare de tensiune din ultimii ani. Activitatea seismică a fost destul de scăzută în ultima vreme și cutremurul a apărut ca o reacție la această activitate scăzută”, a explicat Mircea Radulian, directorul științific INFP.

Specialistul a precizat că era de așteptat să apară o astfel de eliberare de tensiune.Radulian a spus că, dacă sunt puternice, seismele din Vrancea sunt mai rare. Specialistul a mai explicat că seismele din Vrancea nu au replici numeroase și nici puternice

Seismul a avut loc, conform INFP (Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare pentru Fizica Pământului), în județul Buzău, la ora 3.38, magnitudine 5,8 pe scara Richter, fiind urmat de o replică, de magnitudine 3,2, la ora 5.48.

Ca urmare a reacțiilor unor cetățeni, care au acuzat că sistemele de avertizare (inclusiv Ro-Alert) nu au funcționat, în cazul acestui cutremur, reprezentanții ISU Dâmbovița au precizat că sistemul Ro-Alert nu are menirea de a anunța cutremurele, înainte ca acestea să se întâmple.

„Aplicația Ro-Alert nu este pentru seisme. Nimeni în lume nu face asta, nici măcar japonezii”

Au spus reprezentanții ISU.

Nici în județul Dâmbovița, unde cutremurul a fost resimțit destul de puternic, nu au fost înregistrate pagube (materiale sau umane), în urma seismului din dimineața zilei de 28 Octombrie 2018.

Articolul precedentFoto| A treia înfrângere consecutivă. CSM Târgoviște-CSM Satu Mare 57-60,în Liga națională de baschet feminin
Articolul următorDebut cu înfrângere.Nicio supărare la club. CSM Tgv.- CSM Buc. 2-3 (22-25; 13-25; 25-13; 25-22; 10-15), la volei femin