Patru cutremure de suprafaţă, cu magnitudini între 2 şi 2,7 pe Richter s-au produs joi dimineaţa în judeţul Vaslui. În zonă au avul loc mai multe mișcări seismice, de suprafață, în ultimele ore.

Mișcările seismice au început practic la ora 04.01 (13 februarie), când la granița dintre Ucraina și Republica Moldova, aproape de România s-a produs un cutremur de magnitudine 2.2, la o adâncime de 6 km. Ulterior mișcarile seismice s-au mutat în România.

Sursa foto (hartă)infp.ro

Potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului, primul cutremur (din România), cu o magnitudine de 2,1 grade pe scara Richter, s-a produs la ora 4:34, în Moldova, Vaslui, la o adâncime de 7 km.

Ulterior, un al doilea seism s-a produs în aceeași regiune. Acesta a avut o magnitudine de 2 grade pe scara Richter și s-a produs la ora 6:31, la o adâncime de 6 km.

Al treilea seism, cu magnitudinea de 2,7 grade, s-a produs la ora 9:00, la adâncimea de 9 km, la 43 km sud de Iaşi, 47 km nord est de Bacău, 110 km vest de Chişinău şi 156 km nord de Galaţi.

Cea mai recentă mișcare de pământ a avut loc la ora 09:15, adâncimea de 10km, cu o magnitutine de 2,2 grade pe scara Richter.

În această lună, în România au avut loc opt cutremure cu magnitudini cuprinse între 2 şi 3,3 pe scara Richter.

Cel mai semnificativ seism din acest an s-a produs în 31 ianuarie, în judeţul Vrancea, la o adâncime de 121 km, şi a avut o magnitudine de 5,2 pe Richter. Cutremurul a fost simţit la Bucureşti, dar și în județul Dâmbovița.