Clasa I de la Școala Moroeni și o grupă mijlorie de la Grădinița Rr. 2 Târgoviște sunt închise provizoriu din cauza gripei.

Decizia de suspendare provizorie a cursurilor la cele două unități de învățământ, pentru perioada 28 ianurie – 1 februarie, a fost luat în urma consultării medicilor și după înștiințarea DSP Dâmbovița.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că România se află în cea de-a treia săptămână endemică, astfel că a fost declarată epidemia de gripă. Particular, în acest an, e faptul că gripa a venit mai devreme, deşi de regulă vârful cazurilor este în februarie.

Potrivit DSP Dâmbovița, numărul îmbolnăvirilor cu afecţiuni respiratorii şi-a păstrat trendul ascendent, astfel că, pentru perioada de monitorizare 21-27 ianuarie 2019, au fost diagnosticate 1.339 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare din care 36 de cazuri internate, 212 cazuri de pneumonie, din care 23 de cazuri internate şi 140 de cazuri cu o simptomatologie asemănătoare gripei, din care 40 au necesitat spitalizare.

„Ţinând cont de contextul epidemiologic actual care a determinat declararea la nivel naţional a epidemiei de gripă, pentru a preveni îmbolnavirea, facem următoarele recomandari: nasul şi gura vor fi acoperite cu batista personală în timpul strănutului sau al tuşitului; mâna nu va fi dusă la ochi sau la gură decât după ce a fost spălată cu apă şi săpun; se vor evita aglomeraţiile umane; se va evita contactul apropiat cu persoanele care prezintă semene clinice evidente de afecţiuni respiratorii (febră, ochi congestionaţi, tuse, strănut); curăţaţi şi dezinfectaţi frecvent suprafeţele dure, cum ar fi mânerele uşilor. Dacă o persoană prezintă semene de boală, se va izola de restul familiei şi se va prezenta la medicul de familie pentru stabilirea diagnosticului şi a conduitei terapeutice. Recomandăm imunoprofilaxia cu vaccinuri antigripale care este singura metodă eficientă de prevenire a gripei”, se arată într-un comunicat al DSP Dâmbovița.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REALITATEADEDAMBOVITA.NET pe FACEBOOK

Articolul precedent„Sexy și rea”! Sorana Cîrstea face senzație, pe Instagram, cu postările de la ultimele antrenamente
Articolul următorChindia (doar) egal în amicalul cu ultima clasată din prima ligă, FC Voluntari