Direcţia de Investigaţii Criminale organizează și coordonează activitatea de localizare și prindere a urmăriţilor la nivel naţional şi internaţional, precum și cea de identificare a cadavrelor și persoanelor cu identitate necunoscută, respectiv cea de clarificare a situaţiei persoanelor dispărute.

Astfel, în perioada  1 – 31 martie a.c., în urma activităţilor de căutare şi identificare, au fost depistate sau a fost clarificată situația a 341 de persoane urmărite la nivel național. Dintre acestea, 255 aveau emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, iar 45 aveau mandate de arestare preventivă.
 
Totodată, au fost depistate 28 de persoane care aveau emise mandate europene de arestare, iar față de 11 persoane au fost dispuse sentințe penale de internare în unități medicale de specialitate.
 
De asemenea, în luna martie, în urma activităților desfășurate de polițiștii de investigații criminale, au fost depistate 1.062 de persoane dispărute, 736 fiind minori.
 
La data de 30 martie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Dâmbovița, cu sprijinul polițiștilor de la Poliția Orașului Găești, au pus în aplicare un mandat european de arestare, emis de autoritățile judiciare din Marea Britanie, pe numele unui bărbat, de 22 de ani, din Potlogeni-Deal, pentru comiterea a 29 de infracțiuni de sclavie, trafic de persoane, pornografie infantilă, proxenetism, act sexual cu un minor și trafic de droguri.
 
Tânărul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, față de acesta fiind dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore.
 
Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestarea Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița.

Sursa: Realitatea de Dambovita

Articolul precedentDâmboviţa. Acoperișul unei case şi o cameră, mistuite de flăcări. Pompierii au acționat cu 3 autospeciale de stingere
Articolul următorTârgoviște. Un minor de 16 ani a furat o mașină și apoi s-a oprit cu ea într-o agenție de turism