O acțiune de amploare a polițistilor dâmbovițeni a avut loc în dimineața zilei de joi, 24 martie.

Au fost reținute, pentru audieri, nu mai puțin de 37 de persoane, din 11 localități ale județului Dâmbovița.

„În această dimineață, 24 martie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au pus în aplicare 31 de mandate de percheziție domiciliară în localitățile Târgoviște, Găești, Aninoasa, Răzvad, Ulmi, Ocnița, I.L. Caragiale, Corbii Mari, Mănești, Dragomirești, Raciu, Voinești, Bucșani, Comișani și Cojasca.

În urma descinderilor, polițiștii au indisponibilizat mai multe înscrisuri și obiecte de stocare (laptopuri, telefoane mobile).

Totodată, polițiștii vor pune în aplicare 37 de mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie conduse la sediul poliției, pentru audieri.

Activitățile sunt desfășurate sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals în declarații.

Din cercetările efectuate a reieșit faptul că, în perioada octombrie 2020 – aprilie 2021, ca urmare a reducerii activității în anumite sectoare economice, în contextul stării de alertă, bănuiții ar fi beneficiat ilegal de indemnizații acordate de Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Dâmbovița.

Polițiștii continuă cercetările, sub coordonarea procurorului de caz, pentru probarea întregii activități infracționale și dispunerea măsurilor prevăzute de lege.

Sursa: Realitatea de Dambovita

Articolul precedentIncendiu de vegetație în Dâmboviţa. Pagubele au fost mari, anunță ISU Dâmbovița
Articolul următorPercheziţii la persoane bănuite de trafic de persoane şi proxenetism