În primele 6 luni ale anului 2022, polițiștii structurilor de combatere a criminalității organizate au efectuat 83 de acțiuni operative pe linia combaterii traficului de persoane,  dintre care 34 de amploare, 18 vizând grupări infracționale organizate.

Astfel, s-a urmărit probarea activității infracționale a 396 de persoane cercetate, dintre care 149 au fost reținute și 102 arestate preventiv.

Activitate a S.C.C.O. Dâmbovița – cooperare Germania – Marea Britanie, privind constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, proxenetism, camătă și șantaj

Grupul infracțional organizat ar fi fost compus din 45 de persoane, cu o structură piramidală, pe mai multe paliere, membrii acestuia având roluri bine definite. Astfel, primul palier, constituit din lider și apropiații săi, s-ar fi ocupat de coordonarea activității de proxenetism în Germania, impunerea şi colectarea „taxelor” de la ceilalţi proxeneţi, cămătărie și recuperarea banilor de la datornici.

Un alt palier al grupării era constituit de cei care, sub protecția liderului rețelei, desfășurau efectiv activități de proxenetism, racolare și exploatare a peste 40 de tinere, prin practicarea prostituției în Germania, Marea Britanie și Regatul Țărilor de Jos.

Cu sprijinul EUROJUST și EUROPOL, s-a realizat cooperare cu autoritățile judiciare din Germania și Marea Britanie, prin emiterea unor ordine europene de anchetă și cereri de comisii rogatorii.

Acțiunea operativă a avut loc la 10 martie 2022, fiind efectuate 33 de percheziţii domiciliare în județul Dâmbovița și emise 45 de mandate de aducere, față de persoanele bănuite.

Simultan, în Germania, au fost efectuate 5 percheziții domiciliare, de către partenerii germani, la care a participat un polițist din cadrul S.C.C.O. Dâmbovița, iar în Marea Britanie au fost efectuate 4 percheziții domiciliare, fiind depistate și audiate 4 persoane bănuite de către autoritățile germane și britanice pentru proxenetism și apartenență la un grup infracțional organizat.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate 13 autoturisme, 128.300 de lei, 26.500 de euro, 2.300 de lire, bijuterii din aur, ceasuri de lux, 32 de telefoane mobile, 6 laptop-uri, o pușcă cu aer comprimat, un pistol cu gaze, 2 arme airsoft, o sabie ninja și un cuțit de vânătoare, precum și diferite înscrisuri.

În urma probatoriului administrat, procurorul din cadrul D.I.I.C.O.T. – B.T. Dâmbovița a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de 17 persoane bănuite și măsura reținerii, pentru 24 de ore, a 16 persoane. Față de o persoană bănuită a fost luată măsura controlului judiciar.

Sursa: Realitatea de Dambovita

Articolul precedentÎnghesuială pentru posturile scoase la concurs cu încadrare din sursă externă de Poliția Română
Articolul următorProiect pilot pentru achiziţia de automotoare pe hidrogen a fost aprobată în Guvernul României