Doi bărbați din Mărginenii de Sus au fost reținuti 24 de ore după ce au tăiat și sustras fără drept arbori dintr-o pădure ce aparține de Ocolul Silvic Moreni. În urma tăierii arborilor de stejar a fost creat un prejudiciu de 1.125. de lei, potrivit unui comunicat IPJ Dâmbovița.

“La data de 21 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Postului de Poliție Dărmănești au reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, doi bărbați de 33 și 35 de ani, din Mărginenii de Sus.

Bărbații sunt bănuiți că, la data de 9 septembrie a.c., ar fi tăiat și sustras fără drept arbori, esența stejar, dintr-o pădure administrată de Ocolul Silvic Moreni, fiind creat un prejudiciu în valoare de 1.125 de lei. Prejudiciul în cauză a fost recuperat.

Cei doi sunt cercetați pentru comiterea infracțiunilor de tăierea, ruperea, distrugerea, degradarea ori scoaterea din rădăcini, fără drept, de arbori, puieți sau lăstari din fondul forestier național și din vegetația forestieră situată pe terenuri din afara acestuia, indiferent de forma de proprietate, conform prevederilor art. 107 lit. b din Legea nr. 46/2008 privind Codul Silvic, și furtul de arbori doborați sau rupți de fenomene naturale ori de arbori, puieți sau lăstari care au fost tăiați ori scoși din rădăcini, din păduri, perdele forestiere de protecție, din terenuri degradate care au fost ameliorate prin lucrări de împădurire și din vegetația forestieră din afara fondului forestier național, precum și al oricăror altor produse specifice ale fondului forestier național, conform art. 109 lit. b din Legea nr. 46/2008 privind Codul Silvic.

Sursa: Realitatea de Dambovita

Articolul precedentDâmboviţa. Bărbat din Târgoviște, reținut pentru proxenetism
Articolul următorȘase oferte depuse pentru construirea noului stadion din Târgoviște