Doi bărbați din județul Dâmbovița în timp ce se afla la braconaj, pe un fond de vânătoare din comuna Runcu. Aceștia au fost surprinși de paznicii de vânătoare în momentul în care transportau un urs, prins prin folosirea unei capcane neautorizate.

După surprinderea celor doi bărbați, paznicii fondului de vânătoare au chemat Poliția.

Mașina braconierilor în care se afla ursul tranșat a fost oprită pe drum, iar unul dintre bărbați a sărit cu un cuțit la unul dintre vânătorii care i-au surprins în timp ce cărau ursul.

La fața locului au intrevenit mai multe echipaje de poliție, iar cei doi bărbați, de 39 și 44 de ani sunt cercetați acum pentru comiterea infracţiunilor de acces în fondurile cinegetice, practicarea vânătorii cu capcane neautorizate şi vânătoarea speciilor de vânat în alte condiţii decât cele ale derogărilor.

“La data de 21 august a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Fieni, împreună cu paznicii de vânătoare, au surprins, în comuna Runcu, doi bărbați de 39 și 44 de ani, în timp ce transportau un exemplar din specia urs pe care l-ar fi braconat prin folosirea unei capcane neautorizate. In urma cercetărilor efectuate, politiștii au stabilit că cei doi ar fi fost ajutați la transport și de un alt bărbat de 74 de ani.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal și efectuează cercetări sub coordonarea procurorului de caz pentru comiterea infracțiunilor prevăzute de art. 44 și art. 42 din Legea vânătorii și a protecției fondului cinegetic nr. 407/2006”, se arată într-un comunicat IPJ Dâmbovița.

Sursa: Realitatea de Dambovita