Anunțată încă din urmă cu o săptămână, construcția privată a celui mai mare centru comercial din Dâmbovița (Dâmbovița Mall), a început destul de timid. Autoritățile județene anunță că a fost demarată „defrișarea și amenajarea locației”.

Construcția centrului comercial, o investiție privată, este pe o suprafață de teren ce aparține Consiliului Județean Dâmbovița, proprietarul centrului comercial urmând a plăti o anumită taxă, anual, pentru acest teren, către proprietar.

Foto Lucrări Dâmbovița Mall-28.05.2019 (sursa foto– CJ Dâmbovița)

Consiliul Județean Dâmbovița anunță, prin intermediul unui comunicat de presă, că a inspectat stadiul lucrărilor și:

„Așa cum anunțam săptămâna trecută, au început lucrările la primul centru comercial modern din orașul Târgoviște, Dâmbovița Mall. Acest fapt a fost constatat de către reprezentanți ai Direcției Generale Infrastructură Locală din cadrul Consiliului Județean Dâmbovița, care au efectuat astăzi, 28 mai a.c., o vizită de lucru în zonă. În prezent, constructorul întreprinde lucrări pentru organizarea șantierului, defrișare și amenajarea locației viitorului centru comercial.

Dâmbovița Mall se va desfășura pe o suprafață de 33 000 mp și va cuprinde un hipermarket , 150 de magazine, restaurante, cinema, spații de agrement, de recreere și de petrecere a timpului liber și locuri de joacă pentru copii.”

 Comunicat de presă CJ Dâmbovița

Proiectul, adjudecat de constructor încă din noiembrie 2017, ar fi trebuit să fie finalizat încă din 2019. Investitorul privat a motivat că a întârziat finalizarea lucrării din cauza lipsei infrstrructurii rutiere, și a altor facilități. În zonă, un alt proiect, de reabiliatare și extindere a unui drum județean, ce ar permite accesul și tranzitarea zonei viitorului mall, este întârziat, de cei care au câștigat licitația de execuție a proiectului, existând posibilitatea ca acest contract să fie reziliat, de către CJ Dâmbovița.

Dâmbovița Mall ar trebui să fie gata, conform declarațiilor constructorului, în vara anului 2020 (12 luni de implementare a proiectului).

Articolul precedent1 Iunie sărbătorit în avans, la Târgoviște
Articolul următorIntrare liberă în muzeele Curții Domnești din Târgoviște, de 1 iunie