Numai de la începutul lunii august, pompierii au stins 107 hectare de vegetație uscată, în 8 localități.
 
Pompierii dâmbovițeni au intervenit pentru stingerea incendiilor de vegetație uscată care au izbucnit în 4 localități. Dintre acestea, o situație deosebită a fost înregistrată în comuna Corbii Mari unde incendiul de vegetație uscată a afectat suprafețe de teren aferente celor patru sate componente Bărăceni, Moara din Groapă, Vadu Stanchi și Corbii Mari.

Au fost mobilizate mai multe echipaje de pompieri care au acționat pentru stingerea focului cu patru autospeciale de stingere de la Garda Potlogi (2), Detașamentul Titu (1) și Garda Vișina (1). În sprijinul pompierilor au acționat voluntari de la SVSU Corbii Mari cu o autospecială și trei tractoare.

Potrivit ISU Dâmbovița, s-a reușit realizarea unor fâșii arate pentru a opri extinderea focului către gospodăriile cetățenilor și pădurea din apropiere.

Incendiul a fost lichidat în jurul orei 17:34, iar un echipaj de pompieri a rămas în supraveghere până la ora 18:15. Din fericire, nu au fost înregistrate victime. Intervenția pentru stingere a fost îngreunată de vântul care-și schimba direcția de manifestare și accesul dificil către focare din cauza terenului accidentat.

Totodată, pompierii dâmbovițeni au acționat pentru stingerea unor incendii de vegetație uscată produse în localitățile Mănăstioara (150 mp), Bâldana (3000 mp) și în apropierea autostrăzii A1 la km 62 (1000 mp), pe raza comunei Petrești.

Pentru evitarea producerii unor incendii majore care pot afecta locuințele și gospodăriile cetățenilor, fondul forestier și pentru a nu deveni victime ale incendiilor este necesară respectarea următoarelor recomandări: Utilizarea focului deschis în perioadele caniculare și pe timp de vânt este interzisă; utilizarea focului deschis numai în condiţii și la distanţe de siguranţă care să nu permită propagarea focului la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii sau la alte vecinătăţi; supravegheaţi în permanenţă copiii pentru a preveni jocul acestora cu focul; Nu aruncaţi resturi de ţigări la întâmplare. Acestea pot aprinde vegetația uscată sau alte materiale combustibile; dacă întâlniţi focuri lăsate de alţii, stingeţi-le, dar fără a vă pune viața în pericol.

Sursa: Realitatea de Dambovita

Articolul precedentFonduri din PNRR pentru reabilitarea şi dotarea cabinetelor medicilor de familie
Articolul următorCutremur, vineri dimineața, în România. Ce magnitudine a avut și unde s-a resimțit seismul