Județul Dâmbovița s-a aflat sub influența fenomenelor meteorologice periculoase pentru instabilitate atmosferică. Pompierii dâmbovițeni au răspuns prompt la toate solicitările venite pe numărul de urgență 112 pentru salvarea vieții și a bunurilor materiale.

Salvatorii au intervenit la 20 de incendii de vegetație uscată și la opt incendii declanșate în gospodăriile populației.

Totodată, echipajele au intervenit în ultimele opt zile și la 224 cazuri medicale, 17 acţiuni pentru asistența persoanelor aflate în dificultate, 7 misiuni evacuare apă gospodării cetățeni și 22 acţiuni la alte situaţii de urgenţă.

Au fost executate 67 misiuni de recunoaștere și de informare în localitățile din raioanele de intervenție și 38 acțiuni de verificare la secțiile de ATI ale unităților spitalicești de pe raza județului Dâmbovița, cu scopul de a urmări respectarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

Totodată, echipajele din cadrul subunităților de intervenție au executat 24 misiuni de recunoaștere în localități din raioanele de intervenție, precum și 38 acțiuni de verificare la secțiile de ATI ale unităților spitalicești de pe raza județului Dâmbovița.

Pompierii dâmbovițeni desfășoară misiuni de sprijin în tabăra mobilă instalată la Rădăuți, precum și în localitatea Huși, unde 18 subofițeri lucrează în sistem integrat alături de autoritățile locale, societatea civilă și mediul privat pentru a veni în sprijinul persoanelor care vin din zona de conflict și au nevoie de ajutor.

Cu scopul de a conștientiza populația asupra riscurilor la care este expusă prin incendierea vegetației uscate de pe terenurile arabile și pajiștile permanente, în săptămâna anterioară au fost realizate 67 acțiuni de informare preventivă în localitățile din raioanele de intervenție pentru prevenirea incendiilor de vegetație uscată.

Sursa: Realitatea de Dambovita

Articolul precedentLegile Puterii | Planul Guvernului pentru majorarea pensiilor. Scandal cu scântei pe facturi, cât vom plăti la iarnă
Articolul următorAccident teribil în Dâmbovița! Şofer rămas încarcerat într-o mașină răsturnată, după ce s-a izbit de un stâlp