Polițiștii dâmbovițeni au depistat, miercuri, reprezentanții unei societăți comerciale care efectuau ilegal activități de exploatare a agregatelor minerale din albia râului, de pe raza comunei Odobești. Se pare că societatea nu deținea autorizațiile necesare în acest sens.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de executare de activități miniere fără permis sau licență, conform prevederilor Legii nr. 85/2003, urmând a se propune soluție prin unitatea de parchet competentă.

„Pe parcursul zilei de miercuri, 10 august, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Titu au fost sesizați cu privire la faptul că extravilanul localității Odobești, în albia râului Argeș, se efectuează ilegal activități de exploatare a agregatelor minerale.

În urma sesizării, polițiștii s-au deplasat, sprijiniți de efective de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice și reprezentanți ai Agenției Naționale de Resurse Minerale și ai Administrației Bazinale de Apă Argeș-Vedea.

Cu această ocazie s-a constatat că angajații unei societăți comerciale ar fi efectuat activități de exploatare a agregatelor minerale, din albia râului Arge. fără a deține permis sau licență de exploatare în condițiile legi”, se arată într-un comunicat IPJ Dâmbovița.

 

Sursa: Realitatea de Dambovita

Articolul precedentAdrian Vasilescu: „Criza din energie a dus la explozia inflației. Liberalizarea pieței de energie a fost greșit făcută”
Articolul următorSalvamoniştii avertizează că indicațiile date de Google Maps și Waze pot fi înșelătoare, pe traseele montane