Mai multe trasee din Munții Bucegi au fost închise de salvamontiști până pe 17 decembrie. În ultimele zile a nins, iar zăpada s-a depus într-un strat de câțiva centimetri în partea superioară a traseelor, făcând periculoasă orice ascensiune.

Trasee închise în partea dâmbovițeană a masivului Bucegi

– Peștera – Vf. Omu pe Valea Obârșiei ( Banda albastră )
– Peștera – Refugiul Bătrâna pe Valea Doamnelor ( Triunghi roșu )
– Peștera – Piatra Arsa ( Banda Albastră )
– Padina – Cota 2000 ( Banda Rosie )
– Muntele Tataru – Cabana Bolboci sau Cheile Tătarului ( Triunghi rosu și triunghi galben )
– Dobrești – Scropoasa – Cabana Bolboci pe Valea Ialomiței ( Cruce albastră )
– Tot Masivul Leaota.

“Restricția este până pe data de 17 decembrie 2021, cu posibilități de prelungire. Atenție, prudență, responsabilitate și respectarea tuturor regulilor de siguranță specifice pentru activitățile montane la care trebuie să adăugăm toate precauțiile legate de COVID-19.

Pentru toți iubitorii muntelui care doresc în următoarele zile, să ajungă în zona montană Peștera-Padina, trebuie să fie echipați specific perioadei de iarna. În Stațiunea Turistică de Interes Național Peștera-Padina a nins transformând întreaga zonă într-un peisaj parcă desprins dintr-o poveste. Deplasările către Stațiunea Turistică de Interes Național Peștera-Padina să se realizeze cu autovehicule echipate corespunzător sezonului rece”, se arată într-un comunicat Salvamont Salvaspeo Dâmbovița.

Recomandări privind deplasările în zona montană Peștera-Padina:

-În primul rând, trebuie să evităm aglomerațiile și să respectăm toate regulile  de siguranță specifice pentru activitățile montane la care trebuie să adăugăm toate precauțiile legate de COVID-19
-Vă rugăm să respectați cu strictețe semnificațiile indicatoarelor rutiere de informare, semnalizare și reglementare.
– Să nu blocăm căile de acces pentru a putea oferi posibilitatea societății LDP Dâmbovița dar și echipelor de intervenție să acționeze dacă situația o impune.
-Activați pe telefon aplicația Salvamont-Vodafone, luați cu dumneavoastră un acumulator de rezervă și tot echipamentul necesar pentru o excursie în siguranță.
-informative despre starea zapezii si traseul pe care vreti sa il urmati la Punctele Salvamont, au transmis salvamontiștii dâmbovițeni.

Telefoane utile:Salvamont Salvaspeo Dambovita 0726686685
Dispeceraul National Salvamont 0725826668 ( 0salvamont) pentru informaţii si recomandări privind zona montană

112 pentru cazurile ce implică acțiunea comună a mai multor servicii de urgenţă.

Sursa: Realitatea de Dambovita

Articolul precedent60 de percheziții la samsarii de mașini și un prejudiciu estimat la 6 de milioane de euro. Descinderile au loc și în Dâmbovița și Ilfov
Articolul următorCULISELE STATULUI PARALEL. Prefecții, motiv de ceartă în coaliție