Dâmbovițeanul Leonardo Badea a renunțat la funcția de președinte al Autorității de Supraveghere Financiară(ASF) pentru a prelua un mandat de viceguvernator al BNR. Badea fusese numit, pentru un mandat de cinci ani, la conducerea ASF în noimbrie 2018.

Leonardo Badea fusese ales , în urma unui vot al Parlamentului, în funcția de președinte al ASF, în noiembrie 2018 (detalii aici www.realitatededambovita.net).

Informația privind demisia lui Leonardo Badea, din funcția de președinte al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), a fost difuzată în premieră de ziare.com în după amiaza acestei zile (9 octombrie 2019).

Istoric

Demisia lui Leonardo Badea (foto) era una anticipată, având în vedere că, la începutul lunii iulie, Parlamentul reunit în sesiune extraordinară a votat cu majoritate de voturica mugur Isărescu să rămână și pentru cel de-al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR.

„Tot atunci a fost votata si noua conducere BNR: Florin Georgescu (PSD) pentru functiile de prim-viceguvernator al BNR si vicepresedinte al Consiliului de Administratie,Leonardo Badea (PSD) si Eugen Nicolaescu (PNL) pentru a fi membru ai Consiliului de Administratie si respectiv viceguvernator al BNR, si Gheorghe Gherghina (PSD), Cristi Popa (USR), Dan Radu Rusanu (ALDE), Virgil Stoenescu (PNL), Balint Csaba (UDMR), pentru functia de membru al Consiliului de Administratie al BNR.” (conform ziare.com)

După demisia lui Leonardo Badea, din funcția de președinte al ASF, postul acestuia va fi ocupat de Doina Dascălu, în prezent prim-vicepreședinte al ASF.

Leonardo Badea a obținut postul de președinte ala ASF fiind desemnat de PSD pentru această funcție, iar ulterior fiind desemnat și de Parlament, prin vot, pentru a ocupa acestă funcție, pentru un mandat de 5 ani, în noiembrie 2018.

Mandatul lui Leonardo Badea, la șefia ASF, a fost contestat la Curtea Constituțională, dar Opoziția parlamentară, ce a depus contestația, nu a avut câștig de cauză, Leonardo Badea fiind confirmat în funcția de președinte al ASF în ianuarie 2019.

Articolul precedentExamen de capacitate preoţească, sesiunea de toamnă
Articolul următorBaschet feminin:CSM Târgoviște a revenit cu o victorie în LNBF