Mai mulți dâmbovițeni au fost amendați de jandarmi, la sfârșitul săptămânii trecute.  Aceştia au fost prinși în timp ce pescuiau ilegal, în lacuri din localitățile Târgoviște și Cazaci.

Potrivit jandarmilor, au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale celor care nu au respectat măsurile de prohibiție.

“Jandarmii dâmbovițeni au continuat acțiunile de prevenire și combatere a faptelor de pescuit ilegal în lacuri din localitățile Târgoviște și Cazaci.

Pe timpul misiunilor au fost depistate mai multe persoane care au încălcat prevederile legale pe linie de pescuit în perioada de prohibiție.

Au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale, dintre care 12 avertismente și 5 amenzi în valoare totală de 1.200 de lei, pentru “pescuitul recreativ în habitatele piscicole naturale, prin orice metode și mijloace, al peștilor și al altor viețuitoare acvatice, în perioada de prohibiție”, precum și “pescuitul recreativ al oricăror specii de pește și altor viețuitoare acvatice vii efectuat fără permis”, fapte prevăzute de Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 23 din 2008 privind pescuitul și acvacultura.

Prin Ordinul nr. 57/675 din 2022 s-au instituit măsuri de prohibiție pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/ sportiv și familial al oricăror specii de pești, crustacee, moluște și alte viețuitoare acvatice vii în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile, în perioada 9 aprilie -7 iunie, inclusiv.

Sursa: Realitatea de Dambovita

Articolul precedentMinisterul Agriculturii derulează activități pentru stimularea precipitațiilor în zonele cu risc de secetă din România. Aeronavele de tipul Beechcraft King Air C90, folosite în timpul experimentului
Articolul următorConcursul „Azi Student, Mâine Antreprenor”, la Colegiul Economic „Virgil Madgearu” din Galați