Dâmbovițenii sunt în topul românilor care și-au cumpărat vechimea la pensie. Potrivit Casei Naţionale de Pensii, legea le-a permis oamenilor să se asigure retroactiv la pensie din 27 octombrie 2016 până la sfârşitul anului 2018.
În această perioadă, aproape 43.000 de oameni şi-au cumpărat retroactiv vechime la pensie. În medie, au 54 de ani şi au plătit Casei de Pensii peste 5.000 de lei ca să-şi asigure aproape doi ani vechime la pensie, au spus în exclusivitate pentru Economica oficialii Casei Naţionale de Pensii (CNPP), potrivit Economica.
Cei care şi-au cumpărat retroactiv vechime la pensie au încheiat 44.483 de contracte de asigurare socială. Aşa cum am spus mai sus, o persoană putea încheia mai multe contracte de asigurare socială, cu precizarea că perioadele însumate pentru care şi-a cumpărat vechime la pensie să nu depăşească cinci ani calendaristici. În medie, oamenii au cumpărat vechime pentru 22,4 luni.
În 2018 s-au asigurat retroactiv la pensie 14.079 de oameni care au încheiat 14.784 contracte de asigurare socială. Cei mai mulţi oameni care s-au asigurat retroactiv la pensie în anul 2018 sunt din Bucureşti, Prahova, Galaţi, Constanţa, Dâmboviţa, Suceava, Timiş, Iaşi, Neamţ şi Botoşani, a spus CNPP pentru Economica.
Articolul precedentJandarmii dâmbovițeni plâng după un coleg care s-a stins prea devreme
Articolul următorAfacere cu căprițe fericite, la Ocnița. Fiecare exemplar vândut are pedigree