„Pentru o lume mai echitabilă și mai sănătoasă” este tema aleasă pentru Ziua Mondială a Sănătății în acest an.

În timpul dezbaterilor din Parlamentul European (ENVI), s-a subliniat că îmbunătățirea relației om natură a devenit o prioritate pe agenda Uniunii Europene a declarat vicepreședintele Comisiei pentru Sănătate și Mediu, Dan Motreanu.

Trebuie să fim ambițioși și să ne respectăm obiectivele asumate la nivel european. Până în 2030, să reducem emisiile de carbon cu 55% și utilizarea pesticidelor cu 50% și să creștem, la cel puțin 25%, ponderea agriculturii ecologice. Toate acestea ne vor ajuta să combatem schimbările climatice, care amenință nu doar sănătatea publică, ci și securitatea alimentară. 

Ca vicepreședinte al ENVI am solicitat Comisiei Europene să elaboreze un Plan și pentru combaterea deșertificării, care îi amenință pe fermieri și producția de alimente de calitate, dar și reducerea calității apei din zonele afectate.

Sănătatea noastră, a tuturor, este influențată de sănătatea mediului care ne înconjoară, iar România are obligația să câștige lupta cu schimbările climatice pentru fiecare cetățean. Nu este o provocare ușoară, însă în această luptă nu suntem singuri. Întreaga Europă este solidară cu noi. Suntem toți pentru unul și unul pentru toți! Pentru fiecare cetățean român, pentru fiecare cetățean european, avem obligația să câștigăm această luptă!- Dan Motreanu

Recent europarlamentarul român a fost prezent la Palatul Cotroceni la evenimentul care a avut ca temă „Schimbările climatice, relația om-natură și sănătatea publică”, organizat cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, în prezența Președintelui României, Klaus Iohannis, și a Directorului Regional al OMS Europa, dr. Hans Kluge. 

Sursa: Realitatea de Arges

Articolul precedentProcurorii DNA fac percheziții la sediul Jandarmeriei dar și la sediile unor inspectorate județene într-un dosar privind concursurile pentru gradele de ofițer
Articolul următorBilanț CoVid-19, 13 aprilie: 3.883 cazuri noi, 193 decese, 1.530 pacienți în ATI